HIRDETŐ

Forrás: Humoria from Getty Images

Fokhagyma likőr

Ez nem egy tipikus recept, amit az ízlés, hanem az egészség miatt érdemes kipróbálni. Biztos vagyok benne, hogy miután először kipróbálod ezt a varázslatos, erőteljes, mégis egészséges tinktúrát, mindig szeretnél majd otthon készletezni belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 300 g Fokhagyma Hozzáadott
  • 12 l Szellem Hozzáadott
  • 12 l Vizek Hozzáadott
  • 300 g méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra.

2. Lépés

Tegye a felszeletelt fokhagymát egy üvegbe, öntse bele a szeszes italt, és zárja le szorosan. Fontos, hogy tiszta szeszes italt használjunk, amely nem tartalmaz adalékanyagokat, ez garantálja a legjobb ízt.

3. Lépés

Hagyja az üveget sötét helyen körülbelül 3 hétig. Ez idő alatt a fokhagyma jól felszívja az alkoholt, és visszaadja gyógyító tulajdonságait.

4. Lépés

3 hét elteltével szűrje le és dobja ki a fokhagymát. Adjunk a tinktúrához mézet és vizet. Keverje jól össze, hogy a méz teljesen feloldódjon. Szerintem a sűrű, természetes méz a legjobb - édessége lágy kontrasztot alkot a fokhagyma erős ízével.

5. Lépés

Öntse a tinktúrát egy sötét üvegbe, és tárolja hűvös helyen.

6. Lépés

A tinktúra több hónapos tárolása tovább fokozza az ízét és az aromáját.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új