HIRDETŐ

Forrás: Humoria from Getty Images

Fokhagyma likőr

Ez nem egy tipikus recept, amit az ízlés, hanem az egészség miatt érdemes kipróbálni. Biztos vagyok benne, hogy miután először kipróbálod ezt a varázslatos, erőteljes, mégis egészséges tinktúrát, mindig szeretnél majd otthon készletezni belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 300 g Fokhagyma Hozzáadott
  • 12 l Szellem Hozzáadott
  • 12 l Vizek Hozzáadott
  • 300 g méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra.

2. Lépés

Tegye a felszeletelt fokhagymát egy üvegbe, öntse bele a szeszes italt, és zárja le szorosan. Fontos, hogy tiszta szeszes italt használjunk, amely nem tartalmaz adalékanyagokat, ez garantálja a legjobb ízt.

3. Lépés

Hagyja az üveget sötét helyen körülbelül 3 hétig. Ez idő alatt a fokhagyma jól felszívja az alkoholt, és visszaadja gyógyító tulajdonságait.

4. Lépés

3 hét elteltével szűrje le és dobja ki a fokhagymát. Adjunk a tinktúrához mézet és vizet. Keverje jól össze, hogy a méz teljesen feloldódjon. Szerintem a sűrű, természetes méz a legjobb - édessége lágy kontrasztot alkot a fokhagyma erős ízével.

5. Lépés

Öntse a tinktúrát egy sötét üvegbe, és tárolja hűvös helyen.

6. Lépés

A tinktúra több hónapos tárolása tovább fokozza az ízét és az aromáját.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek