Forrás: Humoria from Getty Images
Fokhagyma likőr
Ez nem egy tipikus recept, amit az ízlés, hanem az egészség miatt érdemes kipróbálni. Biztos vagyok benne, hogy miután először kipróbálod ezt a varázslatos, erőteljes, mégis egészséges tinktúrát, mindig szeretnél majd otthon készletezni belőle.
Hozzávalók
- 300 g Fokhagyma
- 1⁄2 l Szellem
- 1⁄2 l Vizek
- 300 g méz
Eljárás
Először hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk finomra.
Tegye a felszeletelt fokhagymát egy üvegbe, öntse bele a szeszes italt, és zárja le szorosan. Fontos, hogy tiszta szeszes italt használjunk, amely nem tartalmaz adalékanyagokat, ez garantálja a legjobb ízt.
Hagyja az üveget sötét helyen körülbelül 3 hétig. Ez idő alatt a fokhagyma jól felszívja az alkoholt, és visszaadja gyógyító tulajdonságait.
3 hét elteltével szűrje le és dobja ki a fokhagymát. Adjunk a tinktúrához mézet és vizet. Keverje jól össze, hogy a méz teljesen feloldódjon. Szerintem a sűrű, természetes méz a legjobb - édessége lágy kontrasztot alkot a fokhagyma erős ízével.
Öntse a tinktúrát egy sötét üvegbe, és tárolja hűvös helyen.
A tinktúra több hónapos tárolása tovább fokozza az ízét és az aromáját.