HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/marzipan-cake

Fondant Torta egyszerűen

A Fondant Torta egy nagyon finom, lágy és csokoládés sütemény, ami igazi különlegességnek számít. A csokis piskóta és az olvadós csokoládéval töltött rétegek együtt alkotják az ínycsiklandó tortát, amit bármilyen ünnepi alkalomra elkészíthetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 50 g étcsokoládé, darabokra törve Hozzáadott
  • 150 ml tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd készítsük el a piskótát. A csokoládét és a vajat olvasszuk össze egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a cukrot és habverővel keverjük össze. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és alaposan dolgozzuk el.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd tegyük a csokoládés keverékbe. A vaníliakivonatot is adagoljuk hozzá, majd óvatosan dolgozzuk össze a hozzávalókat, hogy ne legyen a tésztában csomó. Engedjük pihenni 10-15 percig.

3. Lépés

Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Süssük kb. 25-30 percig, amíg a piskóta megsül, majd hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

Közben készítsük el a csokoládés rétegeket. Egy tálban olvasszuk fel a csokoládét és a tejszínt, majd hagyjuk kicsit pihenni, hogy langyosra hűljön.

5. Lépés

Vágjuk két részre és kenjük meg őket a krémmel és helyezzük egymásra. Kenjük be a torta tetejét is a krémmel, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy a krém megdermedjen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új