Forrás: https://unsplash.com/s/photos/marzipan-cake
Fondant Torta egyszerűen
A Fondant Torta egy nagyon finom, lágy és csokoládés sütemény, ami igazi különlegességnek számít. A csokis piskóta és az olvadós csokoládéval töltött rétegek együtt alkotják az ínycsiklandó tortát, amit bármilyen ünnepi alkalomra elkészíthetünk.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 4 ks tojás
- 150 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 g étcsokoládé, darabokra törve
- 150 ml tejszín
Eljárás
Először is melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd készítsük el a piskótát. A csokoládét és a vajat olvasszuk össze egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a cukrot és habverővel keverjük össze. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és alaposan dolgozzuk el.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd tegyük a csokoládés keverékbe. A vaníliakivonatot is adagoljuk hozzá, majd óvatosan dolgozzuk össze a hozzávalókat, hogy ne legyen a tésztában csomó. Engedjük pihenni 10-15 percig.
Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Süssük kb. 25-30 percig, amíg a piskóta megsül, majd hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a csokoládés rétegeket. Egy tálban olvasszuk fel a csokoládét és a tejszínt, majd hagyjuk kicsit pihenni, hogy langyosra hűljön.
Vágjuk két részre és kenjük meg őket a krémmel és helyezzük egymásra. Kenjük be a torta tetejét is a krémmel, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy a krém megdermedjen.