HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Fonott kalács

Eredetileg karácsonykor divatos péksütemény, mely illatával és csodaszép látványával az ünnepi asztal éke tud lenni a mai napig. Azonban miért ne engedhetnénk meg magunknak bármikor évközben egy ízletes fonott kalácsot?

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 120 ml olaj Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 3 tojássárgája Hozzáadott
  • 12 kocka friss élesztő Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
  • tojás a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

A tej egy részét fellangyosítjuk, teszünk bele egy kevés cukrot, lisztet és felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

A maradék tejet, cukrot, vajat és tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a citromhéjjal és az élesztős keverékkel, majd tésztává gyúrjuk.

3. Lépés

A meggyúrt tésztát lefedve kelesztjük 2 órán át.

4. Lépés

Fordítsuk ki a munkafelületre, osszuk két egyenlő részre, majd mindkettőt tovább kettő részre, és sodorjunk belőlük 40 cm hosszú csíkokat.

5. Lépés

Megfonjuk a kalácsainkat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, és hagyjuk pár percig kelni.

6. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új