HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Forró csokoládé

Ez a recept egy nagyon finom, igazi, terülj-terülj asztalkám forró csokoládét ad ki, amit én személy szerint azért kedvelek készíteni, mert a szórás után kicsit időigényesebb, de nagyon kielégítő! A végeredmény pedig mindig látványos, és a vele tett erőfeszítés méltán pozitív visszajelzést kap minden alkalommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 200 g jó minőségű étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 3 ek kakaópor Hozzáadott
  • 1 cs vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is terítsük elő a hozzávalókat, fontos hogy mindig kéznél legyenek mert így sokkal gördülékenyebb lesz a folyamat. Mérjük le a kellő mennyiségű tejet és csokoládét, ez utóbbinál figyeljünk, hogy valóban jó minőségű legyen, vagy érdemes akár többféle csokoládét is keverni az ízélmény fokozása érdekében.

2. Lépés

A tej felmelegítése közben semmisítsük meg a csokoládét én hernyó aprítómra bízom ezt a folyamatot, de kézzel is apríthatjuk, csak ilyenkor vigyázzunk, hogy nagyon apró darabokra törjük, hogy könnyebben elolvadjon a tejben.

3. Lépés

A tejet kezdjük el melegíteni egy lábasban, erre a lépésre ajánlatos egy vastagabb falú lábast használni, hogy a tej ne égjen oda. Ne hagyjuk, hogy a tej forrni kezdjen, az ideális hőmérséklet, amikor apró buborékok kezdenek megjelenni az oldalán, de még nem forr.

4. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük addig, amíg teljesen elolvad. Ezt követően adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, és folyamatos keverés mellett főzzük még 5-10 percig.

5. Lépés

A végén bontsuk bele a vaníliarúd magjait, amit a vaníliarúd hosszában elvágva, és a belső részét kikanalazva könnyedén megtehetünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új