HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Forró csokoládé

Ez a recept egy nagyon finom, igazi, terülj-terülj asztalkám forró csokoládét ad ki, amit én személy szerint azért kedvelek készíteni, mert a szórás után kicsit időigényesebb, de nagyon kielégítő! A végeredmény pedig mindig látványos, és a vele tett erőfeszítés méltán pozitív visszajelzést kap minden alkalommal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 200 g jó minőségű étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 3 ek kakaópor Hozzáadott
  • 1 cs vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is terítsük elő a hozzávalókat, fontos hogy mindig kéznél legyenek mert így sokkal gördülékenyebb lesz a folyamat. Mérjük le a kellő mennyiségű tejet és csokoládét, ez utóbbinál figyeljünk, hogy valóban jó minőségű legyen, vagy érdemes akár többféle csokoládét is keverni az ízélmény fokozása érdekében.

2. Lépés

A tej felmelegítése közben semmisítsük meg a csokoládét én hernyó aprítómra bízom ezt a folyamatot, de kézzel is apríthatjuk, csak ilyenkor vigyázzunk, hogy nagyon apró darabokra törjük, hogy könnyebben elolvadjon a tejben.

3. Lépés

A tejet kezdjük el melegíteni egy lábasban, erre a lépésre ajánlatos egy vastagabb falú lábast használni, hogy a tej ne égjen oda. Ne hagyjuk, hogy a tej forrni kezdjen, az ideális hőmérséklet, amikor apró buborékok kezdenek megjelenni az oldalán, de még nem forr.

4. Lépés

Ekkor adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük addig, amíg teljesen elolvad. Ezt követően adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, és folyamatos keverés mellett főzzük még 5-10 percig.

5. Lépés

A végén bontsuk bele a vaníliarúd magjait, amit a vaníliarúd hosszában elvágva, és a belső részét kikanalazva könnyedén megtehetünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek