Forrás: Pixabay: Pexels
Forró csokoládé
Ez a recept egy nagyon finom, igazi, terülj-terülj asztalkám forró csokoládét ad ki, amit én személy szerint azért kedvelek készíteni, mert a szórás után kicsit időigényesebb, de nagyon kielégítő! A végeredmény pedig mindig látványos, és a vele tett erőfeszítés méltán pozitív visszajelzést kap minden alkalommal.
Hozzávalók
- 1 l tej
- 200 g jó minőségű étcsokoládé
- 2 ek cukor
- 3 ek kakaópor
- 1 cs vanília rúd
Eljárás
Először is terítsük elő a hozzávalókat, fontos hogy mindig kéznél legyenek mert így sokkal gördülékenyebb lesz a folyamat. Mérjük le a kellő mennyiségű tejet és csokoládét, ez utóbbinál figyeljünk, hogy valóban jó minőségű legyen, vagy érdemes akár többféle csokoládét is keverni az ízélmény fokozása érdekében.
A tej felmelegítése közben semmisítsük meg a csokoládét én hernyó aprítómra bízom ezt a folyamatot, de kézzel is apríthatjuk, csak ilyenkor vigyázzunk, hogy nagyon apró darabokra törjük, hogy könnyebben elolvadjon a tejben.
A tejet kezdjük el melegíteni egy lábasban, erre a lépésre ajánlatos egy vastagabb falú lábast használni, hogy a tej ne égjen oda. Ne hagyjuk, hogy a tej forrni kezdjen, az ideális hőmérséklet, amikor apró buborékok kezdenek megjelenni az oldalán, de még nem forr.
Ekkor adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük addig, amíg teljesen elolvad. Ezt követően adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, és folyamatos keverés mellett főzzük még 5-10 percig.
A végén bontsuk bele a vaníliarúd magjait, amit a vaníliarúd hosszában elvágva, és a belső részét kikanalazva könnyedén megtehetünk.