HIRDETŐ

Forrás: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Főtt tök ananásszal

Az ananászos tartósított sütőtök receptje nemcsak az édes és kissé egzotikus íze miatt vált a kedvencemmé, hanem az egyszerű elkészítés és a hosszú eltarthatóság miatt is. Remek módja annak, hogy a hideg téli hónapokban is élvezhessük a nyár ízét. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, aki szereti a sütőtököt és az ananászt egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 1 darab Nagy ananász Hozzáadott
  • 500 g Cukor Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
  • 1 darab vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítse elő a befőttesüvegeket, mielőtt elkezdené az elkészítést. Ezeknek tisztának és sterilnek kell lenniük, hogy a kompótunk hosszabb ideig eltartható legyen.

2. Lépés

Először hámozzuk meg a sütőtököt és az ananászt. A sütőtököt kivájjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Hámozzuk meg az ananászt, távolítsuk el a kemény középső részeket, és vágjuk fel darabokra.

3. Lépés

Készítsen egy nagy lábast, amelybe beleteszi a gyümölcsöt, a cukrot, egy citrom levét és egy hosszában felvágott vaníliarudat.

4. Lépés

Keverjen össze mindent az edényben, és hagyja állni 15 percig, hogy a gyümölcs elkezdje kiereszteni a levét.

5. Lépés

Ezután forraljuk fel az egészet, és főzzük kis lángon 30 percig. Ez idő után a sütőtöknek és az ananásznak is puhának és ízletesnek kell lennie.

6. Lépés

A kész kompótot hagyhatja kihűlni, majd a hűtőszekrényben tárolhatja, vagy még melegen befőttesüvegbe teheti. Az üvegeket szorosan fedjük le, és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Így több hónapig is eltartható a tartósított sütőtök és ananász.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új