HIRDETŐ

Forrás: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Főtt tök ananásszal

Az ananászos tartósított sütőtök receptje nemcsak az édes és kissé egzotikus íze miatt vált a kedvencemmé, hanem az egyszerű elkészítés és a hosszú eltarthatóság miatt is. Remek módja annak, hogy a hideg téli hónapokban is élvezhessük a nyár ízét. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, aki szereti a sütőtököt és az ananászt egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 1 darab Nagy ananász Hozzáadott
  • 500 g Cukor Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
  • 1 darab vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítse elő a befőttesüvegeket, mielőtt elkezdené az elkészítést. Ezeknek tisztának és sterilnek kell lenniük, hogy a kompótunk hosszabb ideig eltartható legyen.

2. Lépés

Először hámozzuk meg a sütőtököt és az ananászt. A sütőtököt kivájjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Hámozzuk meg az ananászt, távolítsuk el a kemény középső részeket, és vágjuk fel darabokra.

3. Lépés

Készítsen egy nagy lábast, amelybe beleteszi a gyümölcsöt, a cukrot, egy citrom levét és egy hosszában felvágott vaníliarudat.

4. Lépés

Keverjen össze mindent az edényben, és hagyja állni 15 percig, hogy a gyümölcs elkezdje kiereszteni a levét.

5. Lépés

Ezután forraljuk fel az egészet, és főzzük kis lángon 30 percig. Ez idő után a sütőtöknek és az ananásznak is puhának és ízletesnek kell lennie.

6. Lépés

A kész kompótot hagyhatja kihűlni, majd a hűtőszekrényben tárolhatja, vagy még melegen befőttesüvegbe teheti. Az üvegeket szorosan fedjük le, és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Így több hónapig is eltartható a tartósított sütőtök és ananász.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek