Forrás: IngridHS from Getty Images
Főzött bodzaszörp
Ez a frissítő, nyári ital az egész család kedvence lesz. Az otthon készített bodzaszörpben semmi mesterséges adalékanyag nincs, ráadásul a bodza jótékony egészségügyi hatásaival is jót tesz szervezetünknek.
Hozzávalók
- 25 virág Bodza
- 2 l víz
- 11⁄2 kg cukor
- 2 ks citrom
Eljárás
A bodzavirágot öblítsük le, tisztítsuk meg, majd tegyük egy nagy fazékba.
Adjuk hozzá a cukrot és a víz felét, majd főzzük körülbelül 10 percig, amíg a cukor elolvad.
Amíg a bodza-cukor keverék fő, facsarjuk ki a citromok levét, és szórjuk rá a maradék vizet. Ezt a keveréket adjuk a fazékhoz.
Hagyjuk a szörpöt további 10 percig forrni, majd vegyük le a tűzről.
Hagyjuk a szörpöt a fazékban kihűlni, majd egy szűrő segítségével szűrjük le a bodzavirágot, és töltögesd üvegekbe a levet.
Jól zárjuk le az üvegek tetejét, majd tároljuk hűvös, sötét helyen.
A bodzaszörpöt hígíthatjuk vízzel, vagy akár pezsgővel is, ki milyen erősre szereti.