HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügés pite

A fügés pite a fügeszezon kedvenc desszertje lehet. Kiválóan harmonizál a fahéj íze a friss fügével, amit egy omlós, finom tésztában sütünk meg. Nemcsak finom, de gyönyörű is, egyszerűen öröm ránézni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Pite tészta:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 60 ml hideg víz Hozzáadott

Töltelék:

  • 6 ks friss füge Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott

Díszítéshez:

  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
  • Cukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Készítsd el a tésztát: a lisztet keverd össze a sóval és a cukorral. Add hozzá a hideg, kockákra vágott vajat, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezután add hozzá a hideg vizet, és gyúrd össze jól a tésztát. Formázz belőle egy lapos korongot, csomagold folpackba, és tedd hűtőbe kb. 30 percre.

2. Lépés

A töltelékhez vágd fel vékony szeletekre a fügéket, majd tedd őket egy tálba. Add hozzá a cukrot, a citromlevet és a fahéjat, és keverd össze óvatosan.

3. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy kb. 24 cm átmérőjű piteformához igazodva, majd helyezd a formába. Töltsd meg a füge keverékkel. A tészta szélét hajtsd be a fügék fölé.

4. Lépés

Kenj le a pite tetejét a felvert tojással, majd szórd meg cukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd a pitét kb. 35-40 percig, amíg a tészta megpirul.

5. Lépés

Hagyd hűlni a pitét mielőtt felszeletelnéd, így a tészta meg tud szilárdulni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új