HIRDETŐ

Forrás: canva

Fügés pite

A fügés pite a fügeszezon kedvenc desszertje lehet. Kiválóan harmonizál a fahéj íze a friss fügével, amit egy omlós, finom tésztában sütünk meg. Nemcsak finom, de gyönyörű is, egyszerűen öröm ránézni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Pite tészta:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 60 ml hideg víz Hozzáadott

Töltelék:

  • 6 ks friss füge Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott

Díszítéshez:

  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
  • Cukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Készítsd el a tésztát: a lisztet keverd össze a sóval és a cukorral. Add hozzá a hideg, kockákra vágott vajat, majd gyors mozdulatokkal dolgozd össze, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezután add hozzá a hideg vizet, és gyúrd össze jól a tésztát. Formázz belőle egy lapos korongot, csomagold folpackba, és tedd hűtőbe kb. 30 percre.

2. Lépés

A töltelékhez vágd fel vékony szeletekre a fügéket, majd tedd őket egy tálba. Add hozzá a cukrot, a citromlevet és a fahéjat, és keverd össze óvatosan.

3. Lépés

Nyújtsd ki a tésztát egy kb. 24 cm átmérőjű piteformához igazodva, majd helyezd a formába. Töltsd meg a füge keverékkel. A tészta szélét hajtsd be a fügék fölé.

4. Lépés

Kenj le a pite tetejét a felvert tojással, majd szórd meg cukorral. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd a pitét kb. 35-40 percig, amíg a tészta megpirul.

5. Lépés

Hagyd hűlni a pitét mielőtt felszeletelnéd, így a tészta meg tud szilárdulni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek