HIRDETŐ

Forrás: canva

Galette

Magyar nevén savanyított búza, azaz pite, eredetileg a francia Bretagne-ból származik, de manapság számos más országban is nagyon népszerű. Ropogósra sütött pitét, sokféle töltelékkel készíthetjük el, legyen az édes vagy sós. Íme egy gyors és egyszerű alaprecept.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 kávéskanál Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor az édes változathoz Hozzáadott
  • 1 teáskanál só a sós változathoz Hozzáadott
  • Tölteléknek bármilyen lekvár, gyümölcs zöldség hús sajt... Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a vajjal morzsolósra.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vizet, a cukrot/sót és a tojást, majd gyúrjuk össze alaposan az egészet.

3. Lépés

Formázzunk belőle egy cipót, és csomagoljuk be frissen tartó fóliába, majd tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.

4. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát kör alakban, kb. 5 mm vastagságúra.

5. Lépés

A közepére tegyük a tölteléket – itt a fantáziád szab határt: lehet áfonya, spenót, gomba, sütőtök stb. –, de hagyjunk szabadon mintegy 3-5 cm széles sávot a szélén.

6. Lépés

Hajtsuk rá a szabadon hagyott részt, majd süsd meg a galette-et 200 fokon, amíg aranybarna nem lesz (kb. 20-30 perc).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új