HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Zozz_

Gazdag Káposztás bableves

A káposzta és bab kombinációja kiváló, különleges ízvilágú, igen tápláló levest eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szárított bab Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes fej káposzta Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 2 Szál zeller Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az előző este áztasd be a babot hideg vízbe. (A beáztatás nagyon fontos, mivel ezáltal megszűnik a bab puffasztó hatása, és könnyebben is fő meg.)

2. Lépés

A vöröshagymát, fokhagymát aprítsd finomra, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert vékony szeletekre vágd. Kockázd ki a káposztát.

3. Lépés

Egy nagy lábasban tegyél olajat, majd dobd rá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. (Fontos, hogy a hagymát kis lángon, lassan pároljuk, hogy igazán édes legyen.)

4. Lépés

Amikor már üveges a hagyma, szórd meg pirospaprikával, és rögtön öntsd hozzá a zöldségeket, és fűszerezd sóval, borssal, majd add hozzá a beáztatott babot.

5. Lépés

Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi a zöldségeket, és lassan gyöngyözve főzd meg körülbelül másfél óra alatt, míg a bab puha nem lesz.

6. Lépés

Amikor majdnem kész, hozzáadhatod a kockázott káposztát. (Figyeljünk arra, hogy a káposzta ne legyen főve, hanem inkább párolódjon a levesben, így lesz igazán finom, ropogós.)

7. Lépés

Adj hozzá majorannát, és ha kell, még fűszerezd ízlés szerint.

8. Lépés

Tálald forrón kenyeret mellé, esetleg tejfölt is tehetsz rá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek