HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Zozz_

Gazdag Káposztás bableves

A káposzta és bab kombinációja kiváló, különleges ízvilágú, igen tápláló levest eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szárított bab Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes fej káposzta Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 2 Szál zeller Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az előző este áztasd be a babot hideg vízbe. (A beáztatás nagyon fontos, mivel ezáltal megszűnik a bab puffasztó hatása, és könnyebben is fő meg.)

2. Lépés

A vöröshagymát, fokhagymát aprítsd finomra, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert vékony szeletekre vágd. Kockázd ki a káposztát.

3. Lépés

Egy nagy lábasban tegyél olajat, majd dobd rá az aprított vöröshagymát és fokhagymát. (Fontos, hogy a hagymát kis lángon, lassan pároljuk, hogy igazán édes legyen.)

4. Lépés

Amikor már üveges a hagyma, szórd meg pirospaprikával, és rögtön öntsd hozzá a zöldségeket, és fűszerezd sóval, borssal, majd add hozzá a beáztatott babot.

5. Lépés

Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi a zöldségeket, és lassan gyöngyözve főzd meg körülbelül másfél óra alatt, míg a bab puha nem lesz.

6. Lépés

Amikor majdnem kész, hozzáadhatod a kockázott káposztát. (Figyeljünk arra, hogy a káposzta ne legyen főve, hanem inkább párolódjon a levesben, így lesz igazán finom, ropogós.)

7. Lépés

Adj hozzá majorannát, és ha kell, még fűszerezd ízlés szerint.

8. Lépés

Tálald forrón kenyeret mellé, esetleg tejfölt is tehetsz rá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új