HIRDETŐ

Forrás: Gajus via iStockPhotos

Gesztenye a sütőből 35 perc alatt

Először egy karácsonyi vásárban ettem gesztenyét, és azóta nagy rajongója vagyok. Otthon többféleképpen is kipróbáltam már az elkészítésüket, és úgy találom, hogy a sütőben a legroppanósabbak és legzamatosabbak. Ez a recept egyszerű, csak egy kis türelem kell hozzá, de az eredmény igazán megéri. Nálunk minden évben karácsonykor van ilyen sült gesztenye.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Friss gesztenye Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A gesztenyét először meg kell mosni, majd a görbe oldalát bevágni. Ez egy fontos lépés, amelyet nem szabad kihagyni, különben a sütés során szétrepedhetnek. Tapasztalatom szerint a kereszt alakú vágás a legjobb, mert így később könnyebb lesz a hámozás is.

2. Lépés

A felszeletelt gesztenyét most egy tálba tesszük. Adjunk hozzá egy teáskanál sót a gesztenye kilogrammonként, és jól keverjük össze a gesztenyét, hogy a só eloszoljon benne.

3. Lépés

Sózás után a gesztenyét körülbelül fél órán át vízben kell áztatni. Ezzel a módszerrel a gesztenye belülről szaftos marad, és nem szárad ki sütés közben.

4. Lépés

Közben melegítsük elő a sütőt 220 fokra (felső és alsó hőfok).

5. Lépés

A gesztenyét lecsepegtetjük, és egy tepsibe terítjük. Ideális esetben nem egymás tetejére, hanem egyenként és egymástól távolabb helyezzük el őket.

6. Lépés

A gesztenyét a sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Javaslom, hogy 20 perc után ellenőrizzük a gesztenyéket, és ha szükséges, fordítsuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek.

7. Lépés

Vegye ki a gesztenyét a sütőből, és hagyja kissé kihűlni, mielőtt meghámozza és elfogyasztja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek