HIRDETŐ

Forrás: canva

Gesztenye töltelék

Szeretném veletek megosztani a kedvenc gesztenye töltelék receptemet, amit nemrégiben készítettünk el anyukámmal A karácsonyi ebédek egyik sláger desszertjeként. Az elkészítése relatíve egyszerű, de egy kis odafigyelés és szeretet szükséges hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 800 g főtt gesztenye Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 140 g porcukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy nagy méretű fazekat tegyünk fel a tűzre, öntsünk bele fél liter tejet. A tejet nagyon lassan forraljuk fel, ez nagyon fontos ahhoz, hogy a töltelék ne égjen oda.

2. Lépés

Amint a tej forrni kezd, adjuk hozzá a gesztenyéket, és szép lassan kezdjük el őket összenyomkodni, egy nagy villával. Itt fontos, hogy türelmesek legyünk, és ne hagyjuk, hogy a gesztenye darabok összeégjenek. Ezután adjuk hozzá a vajat, a porcukrot és a vanília aromát. Az egészet keverjük össze, amíg a masszánk szépen sima nem lesz.

3. Lépés

A gesztenye tölteléket kiadagolhatjuk kisebb tányérokra, és meglocsolhatjuk vanília szósszal, vagy akár tejszínhabbal is. Tökéletes desszert egy hideg téli napon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új