HIRDETŐ

Forrás: canva

Gesztenye töltelék

Szeretném veletek megosztani a kedvenc gesztenye töltelék receptemet, amit nemrégiben készítettünk el anyukámmal A karácsonyi ebédek egyik sláger desszertjeként. Az elkészítése relatíve egyszerű, de egy kis odafigyelés és szeretet szükséges hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 800 g főtt gesztenye Hozzáadott
  • 12 l tej Hozzáadott
  • 140 g porcukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy nagy méretű fazekat tegyünk fel a tűzre, öntsünk bele fél liter tejet. A tejet nagyon lassan forraljuk fel, ez nagyon fontos ahhoz, hogy a töltelék ne égjen oda.

2. Lépés

Amint a tej forrni kezd, adjuk hozzá a gesztenyéket, és szép lassan kezdjük el őket összenyomkodni, egy nagy villával. Itt fontos, hogy türelmesek legyünk, és ne hagyjuk, hogy a gesztenye darabok összeégjenek. Ezután adjuk hozzá a vajat, a porcukrot és a vanília aromát. Az egészet keverjük össze, amíg a masszánk szépen sima nem lesz.

3. Lépés

A gesztenye tölteléket kiadagolhatjuk kisebb tányérokra, és meglocsolhatjuk vanília szósszal, vagy akár tejszínhabbal is. Tökéletes desszert egy hideg téli napon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek