Forrás: canva
Gesztenye töltelék
Szeretném veletek megosztani a kedvenc gesztenye töltelék receptemet, amit nemrégiben készítettünk el anyukámmal A karácsonyi ebédek egyik sláger desszertjeként. Az elkészítése relatíve egyszerű, de egy kis odafigyelés és szeretet szükséges hozzá.
Hozzávalók
- 800 g főtt gesztenye
- 1⁄2 l tej
- 140 g porcukor
- 100 g vaj
- vanília aroma
Eljárás
Egy nagy méretű fazekat tegyünk fel a tűzre, öntsünk bele fél liter tejet. A tejet nagyon lassan forraljuk fel, ez nagyon fontos ahhoz, hogy a töltelék ne égjen oda.
Amint a tej forrni kezd, adjuk hozzá a gesztenyéket, és szép lassan kezdjük el őket összenyomkodni, egy nagy villával. Itt fontos, hogy türelmesek legyünk, és ne hagyjuk, hogy a gesztenye darabok összeégjenek. Ezután adjuk hozzá a vajat, a porcukrot és a vanília aromát. Az egészet keverjük össze, amíg a masszánk szépen sima nem lesz.
A gesztenye tölteléket kiadagolhatjuk kisebb tányérokra, és meglocsolhatjuk vanília szósszal, vagy akár tejszínhabbal is. Tökéletes desszert egy hideg téli napon.