HIRDETŐ

Gesztenyepüré

Ez a recept egy különleges finomság, egy igazi magyar klasszikus, a gesztenyepüré. A gesztenyepürét többször is elkészítettem, mindig olyan gyönyörű túrós körtét eredményez, ami garantáltan minden kedvelője számára öröm.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss gesztenye szükség esetén konzerv gesztenyepüré Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 20 ml rum Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • porcukor ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdd az elkészítését azzal, hogy a gesztenyéket jól mosd meg. A friss gesztenyét hosszirányba bevágod a tetején, hogy könnyebben megpárologjon a vizet. Ha nincs lehetőséged friss gesztenyét beszerezni, a konzerv gesztenyepüré is jó választás lehet.

2. Lépés

A gesztenyéket tedd sós vízbe kb. 30-40 percre főzésre. Ügyelj, hogy a gesztenyék maradjanak vízben, míg főzöd őket.

3. Lépés

Miközben fő a gesztenye, a cukorból és a vaníliarúd belsejéből készíts szirupot. A cukrot keverd hozzá a vaníliarúd belsejéhez, és lassú tűzön olvaszd fel a cukrot. Ha kész, hagyd hűlni a szirupot.

4. Lépés

Ha a gesztenyék megfőttek, szűrd le őket, és tisztítsd meg a gesztenyehéjaktól. Nagyon fontos, hogy hagyd kihűlni a gesztenyéket mielőtt megtisztítanád őket. Azután törjük össze őket, amíg sima állagú pürét nem kapsz.

5. Lépés

A gesztenyepürét keverd össze a vaníliával és a rumbal. Arra figyelj, hogy a rum mennyiségével óvatosan bánj, mert ízlés szerint változhat, és túl erőteljessé teheti az ízét.

6. Lépés

A gesztenyepürét töltsd egy habzsákba, és formázz belőle piramisokat. Ezt követően vedd elő a tejszínt, amit verd habbá, és végül az összeállításnál tedd rá a gesztenyepüré piramisokra.

7. Lépés

Végül, ízlés szerint, szórd meg a porcukorral a habos gesztenyepürét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek