Gesztenyés sütemény
Cheesecake gesztenyepürével és répa-narancsos alappal.
Hozzávalók
NARANCS-MÉZES TEST
- 40 g finomra reszelt sárgarépa
- 40 g lágyított vaj
- 45 g kristálycukor
- 1⁄2 tojás
- 80 teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 80 ml Narancslé
- narancshéj
GESZTENYÉS KRÉM + NARANCS
- 250 g gesztenyepüré
- 250 g Finom túró
- 200 g tejföl
- Egy kis Narancslé és héj
- 3 EK porcukor
- 1 EK sima liszt speciális
- 1 tojás
TEJES CSOKIS MÁRTÁS
- 125 g Főzéshez való tejcsokoládé
- 50 ml Tejszínhab
Eljárás
RÉPA-NARANCS TÖRTTEST: Először habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, végül spatulával belekeverjük a répát és a narancslevet.
Dense tészta keletkezik. Sütjük 180°C-on kb. 15 percig és várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Akár az előző napon is süthetjük és formában hagyhatjuk.
GESZTENYEPÜRÉ + NARANCOS KRÉM: Mindent alaposan összekeverünk. Az elkészült krémet a kihűlt süteményre öntjük, és újra sütjük 140°C-on, kb. 70 percig. A sütés után hagyjuk a tortát még egy óráig a kikapcsolt, zárt sütőben, majd résnyire nyitott sütőben hagyjuk kihűlni.
A lehűlt tortára csokoládé réteget öntünk, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Az a legjobb, ha egész éjszaka ott hagyjuk.
Jó étvágyat. :)