HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Gesztenyés sütemény

A gesztenyés sütemény egy finom és édes öröm minden édességkedvelő számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Eszközök

  • 5 db Tojásfehérje Hozzáadott
  • 7 EK kristálycukor Hozzáadott
  • 5 db tojássárgája Hozzáadott
  • 2 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 50 ml langyos víz Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott
  • 3 EK kakaó Hozzáadott
  • 5 EK félig durva liszt Hozzáadott
  • 12 db sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

Krémszínű:

  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 1 bal Arany kalász Hozzáadott
  • 1 db vaníliás cukor Hozzáadott
  • 120 g puha vaj Hozzáadott
  • 2 EK porcukor Hozzáadott
  • 400 g gesztenyepüré Hozzáadott

Eszközök

  • 500 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • Lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tányérba tesszük a tojásfehérjét, egy csipet sót és felverjük a habot.

2. Lépés

A verés körülbelül felénél adjunk hozzá 2PL kristálycukrot.

3. Lépés

Egy másik tálba tegyük a tojássárgáját, kristálycukrot és verjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet olajjal.

4. Lépés

Hozzáadjuk a kakaót, a durvára őrölt lisztet és a sütőport. Keverjük össze, végül adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.

5. Lépés

A tésztát egy lemezre öntjük és előmelegített sütőben sütjük 170°C-on körülbelül 15 percig.

6. Lépés

Gesztenyekrém: a tejben elkeverjük az Arany Búza lisztet, hozzáadjuk a cukrot, és sűrű pudingot főzünk.

7. Lépés

Betakarjuk fóliával és hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

A tálban összekeverjük a megpuhított vajat porcukorral.

9. Lépés

Fokozatosan hozzáadjuk a lehűlt pudingot.

10. Lépés

Ezután hozzáadjuk a gesztenyepürét.

11. Lépés

A kihűlt tésztát lekenjük dzsemmel és krémmel.

12. Lépés

A tetejére kenjük a tejszínt és a gesztenye süteményt hagyjuk a hűtőben megdermedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új