Forrás: FB: Varenie je radosť
Gesztenyés sütemény
A gesztenyés sütemény egy finom és édes öröm minden édességkedvelő számára.
Hozzávalók
Eszközök
- 5 db Tojásfehérje
- 7 EK kristálycukor
- 5 db tojássárgája
- 2 db vaníliás cukor
- 50 ml langyos víz
- 50 ml olaj
- 3 EK kakaó
- 5 EK félig durva liszt
- 1⁄2 db sütőpor
- csipetnyi só
Krémszínű:
- 300 ml tej
- 1 bal Arany kalász
- 1 db vaníliás cukor
- 120 g puha vaj
- 2 EK porcukor
- 400 g gesztenyepüré
Eszközök
- 500 ml Tejszínhab
- Lekvár
Eljárás
A tányérba tesszük a tojásfehérjét, egy csipet sót és felverjük a habot.
A verés körülbelül felénél adjunk hozzá 2PL kristálycukrot.
Egy másik tálba tegyük a tojássárgáját, kristálycukrot és verjük habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet olajjal.
Hozzáadjuk a kakaót, a durvára őrölt lisztet és a sütőport. Keverjük össze, végül adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.
A tésztát egy lemezre öntjük és előmelegített sütőben sütjük 170°C-on körülbelül 15 percig.
Gesztenyekrém: a tejben elkeverjük az Arany Búza lisztet, hozzáadjuk a cukrot, és sűrű pudingot főzünk.
Betakarjuk fóliával és hagyjuk kihűlni.
A tálban összekeverjük a megpuhított vajat porcukorral.
Fokozatosan hozzáadjuk a lehűlt pudingot.
Ezután hozzáadjuk a gesztenyepürét.
A kihűlt tésztát lekenjük dzsemmel és krémmel.
A tetejére kenjük a tejszínt és a gesztenye süteményt hagyjuk a hűtőben megdermedni.