HIRDETŐ

Forrás: Luiz Henrique Mendes from Getty Images Signature

Gluténmentes diós sütemény

Egy gluténmentes diós sütemény receptje, amelyet a gluténérzékenyek is élvezhetnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 300 g Sima gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 200 g Darált diófélék Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 200 g Vaj Hozzáadott
  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • őrölt fahéj az ízesítéshez Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a száraz hozzávalókat. Szitáljuk egy tálba a gluténmentes lisztet, a darált diót, a sütőport, egy csipet sót és az őrölt fahéjat. Keverje össze jól ezeket az összetevőket.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük krémesre a vajat és a cukrot. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk a krémhez, minden alkalommal jól elkeverjük. Az így elkészített krémet lassan adjuk a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze mindent alaposan. Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába.

3. Lépés

Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni a gluténmentes diós süteményt, majd porcukorral megszórhatjuk, felvághatjuk és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek