Forrás: Luiz Henrique Mendes from Getty Images Signature
Gluténmentes diós sütemény
Egy gluténmentes diós sütemény receptje, amelyet a gluténérzékenyek is élvezhetnek.
Hozzávalók
- 300 g Sima gluténmentes liszt
- 200 g Darált diófélék
- 150 g Cukor
- 200 g Vaj
- 4 db Tojás
- 1 db sütőpor
- csipetnyi só
- őrölt fahéj az ízesítéshez
- porcukor
Eljárás
Először készítsük el a száraz hozzávalókat. Szitáljuk egy tálba a gluténmentes lisztet, a darált diót, a sütőport, egy csipet sót és az őrölt fahéjat. Keverje össze jól ezeket az összetevőket.
Egy másik tálban verjük krémesre a vajat és a cukrot. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk a krémhez, minden alkalommal jól elkeverjük. Az így elkészített krémet lassan adjuk a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze mindent alaposan. Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába.
Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni a gluténmentes diós süteményt, majd porcukorral megszórhatjuk, felvághatjuk és tálalhatjuk.