HIRDETŐ

Forrás: Luiz Henrique Mendes from Getty Images Signature

Gluténmentes diós sütemény

Egy gluténmentes diós sütemény receptje, amelyet a gluténérzékenyek is élvezhetnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 300 g Sima gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 200 g Darált diófélék Hozzáadott
  • 150 g Cukor Hozzáadott
  • 200 g Vaj Hozzáadott
  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • őrölt fahéj az ízesítéshez Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a száraz hozzávalókat. Szitáljuk egy tálba a gluténmentes lisztet, a darált diót, a sütőport, egy csipet sót és az őrölt fahéjat. Keverje össze jól ezeket az összetevőket.

2. Lépés

Egy másik tálban verjük krémesre a vajat és a cukrot. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadjuk a krémhez, minden alkalommal jól elkeverjük. Az így elkészített krémet lassan adjuk a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze mindent alaposan. Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett sütőformába.

3. Lépés

Süssük a tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni a gluténmentes diós süteményt, majd porcukorral megszórhatjuk, felvághatjuk és tálalhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új