HIRDETŐ
Gluténmentes eper torta
Vannak otthon epreid? Készíts belőlük ezt a tortát. Gluténmentes, laktózmentes, csupa szuper összetevőből.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Eszközök
- 3 pcs tojás
- 3 EK Kókuszliszt
- 3 EK kakaó
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 EK mandulavaj
- 1 EK kókuszolaj
- 2 evőkanál Juharszirup
- 5 EK víz
Eper réteg
- 3 bögre Eper
- 11⁄2 Csomag eper pudingpor
- 2 evőkanál méz vagy édesítőszer
- 5 EK víz
- vaníliapuding
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A fehérjékből kemény habot verünk.
2. Lépés
A tojássárgáját összekeverjük olajjal, mandulavajjal, datolyasziruppal és vízzel.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá a kókuszlisztet, a kakaót és a sütőport. Végül belekeverjük a habot.
4. Lépés
A tésztát egy sütőpapírral bélelt kerek formába (20 cm átmérő) tesszük. 180 fokon sütjük 25 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni.
5. Lépés
A pudingport vízben keverjük el.
6. Lépés
A földiepret édesítőszerrel összeturmixoljuk a botmixerrel. Mindent összekeverünk és sűrűsödésig főzzük.
7. Lépés
Hagyjuk enyhén lehűlni.
8. Lépés
A keveréket a sütött tésztára kenjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük hűlni.
9. Lépés
Díszítjük és szolgáljuk fel.