Forrás: ivanmateev from Getty Images
Gluténmentes kalács rizslisztből
A rizsliszt kenyér egy olyan termék, amely rizslisztből készül, és nem tartalmaz glutént. Egészséges és finom, ideális választás a gluténintoleráns emberek számára vagy azok számára, akik egészségesen szeretnének étkezni. Ez a recept egyszerű és gyorsan elkészíthető, nem igényel erjesztést, és rendkívül rugalmas - bármilyen kedvenc hozzávalót hozzáadhat, mint például magokat vagy dióféléket.
Hozzávalók
- 2 csészék rizsliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál Só
- 2 darab tojás
- 1 csésze víz
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Készítsen elő egy mély sütőtálat, és bélelje ki sütőpapírral.
Keverje össze a rizslisztet, a sütőport és a sót egy tálban.
Egy másik tálban verje fel a tojásokat vízzel.
Fokozatosan adj hozzá száraz hozzávalókat a tálba a tojásokkal és vízzel, és keverd, amíg a keverék sima nem lesz.
Öntse a keveréket a előkészített tepsibe, és sütse előmelegített sütőben körülbelül 40 percig, vagy amíg a kenyér nem sült aranybarnára.
Hagyja a kenyeret legalább 10 percig pihenni, mielőtt felvágja. Meleg vagy hideg is lehet.