HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Pexels

Gluténmentes keksz kakaóval

A gluténmentes kakaós keksz az egyik kedvenc receptem, és már számtalanszor készítettem családtagoknak és barátoknak. Ezek a gluténmentes kekszek puhák, finomak és könnyen süthetők. Nem tartalmaznak glutént, de annyira finomak, hogy nem is fog hiányozni. Akár cöliákiás vagy, akár csak csökkenteni szeretnéd a búzabevitelt, ezek a kekszek igazi csemegét jelentenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 12 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 100 g cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 125 g Sótlan vaj, szobahőmérsékletű Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A kakaós gluténmentes keksz sütéséhez melegítse elő a sütőt 180 °C-ra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek odaragadjanak a tálcához, és utána sokkal könnyebb lesz a tisztítás.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót. Ügyeljen arra, hogy eleget keverje, hogy ezek a száraz összetevők teljesen összekeveredjenek. Ez segít az egyenletes sütési eredmény elérésében.

3. Lépés

Egy másik nagy tálban verjük habosra a vajat és a cukrot. Itt türelemre van szükség, a keveréknek nagyon habosnak kell lennie!

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot a vaj-cukor keverékhez, és jól verjük fel. Ellenálljunk a kísértésnek, hogy egynél több tojást adjunk hozzá. Elég egy is!

5. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz. Fontos, hogy ne egyszerre adjuk hozzá az összeset, különben a liszt csomósodhat. Folytassa a keverést, amíg sima tésztát nem kap.

6. Lépés

Most kanalazzuk a tésztát az előkészített sütőlemezre adagokban. Vigyázzunk azonban, hogy elegendő helyet hagyjunk a kekszek között, mert sütés közben kissé szét fognak terülni.

7. Lépés

Süssük a kekszeket 12-15 percig. A szélüknek szilárdnak kell lennie, de a közepüknek még egy kicsit puhának kell lennie - ahogy hűlnek, tovább szilárdulnak.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyja teljesen kihűlni a gluténmentes kekszet. Még ha nehéz is kivárni - a hűtés fontos folyamat a tökéletes keksz állag eléréséhez! Jó étvágyat !

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek