HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Pexels

Gluténmentes keksz kakaóval

A gluténmentes kakaós keksz az egyik kedvenc receptem, és már számtalanszor készítettem családtagoknak és barátoknak. Ezek a gluténmentes kekszek puhák, finomak és könnyen süthetők. Nem tartalmaznak glutént, de annyira finomak, hogy nem is fog hiányozni. Akár cöliákiás vagy, akár csak csökkenteni szeretnéd a búzabevitelt, ezek a kekszek igazi csemegét jelentenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 12 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • 100 g cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 125 g Sótlan vaj, szobahőmérsékletű Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A kakaós gluténmentes keksz sütéséhez melegítse elő a sütőt 180 °C-ra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek odaragadjanak a tálcához, és utána sokkal könnyebb lesz a tisztítás.

2. Lépés

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót. Ügyeljen arra, hogy eleget keverje, hogy ezek a száraz összetevők teljesen összekeveredjenek. Ez segít az egyenletes sütési eredmény elérésében.

3. Lépés

Egy másik nagy tálban verjük habosra a vajat és a cukrot. Itt türelemre van szükség, a keveréknek nagyon habosnak kell lennie!

4. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot a vaj-cukor keverékhez, és jól verjük fel. Ellenálljunk a kísértésnek, hogy egynél több tojást adjunk hozzá. Elég egy is!

5. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz. Fontos, hogy ne egyszerre adjuk hozzá az összeset, különben a liszt csomósodhat. Folytassa a keverést, amíg sima tésztát nem kap.

6. Lépés

Most kanalazzuk a tésztát az előkészített sütőlemezre adagokban. Vigyázzunk azonban, hogy elegendő helyet hagyjunk a kekszek között, mert sütés közben kissé szét fognak terülni.

7. Lépés

Süssük a kekszeket 12-15 percig. A szélüknek szilárdnak kell lennie, de a közepüknek még egy kicsit puhának kell lennie - ahogy hűlnek, tovább szilárdulnak.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyja teljesen kihűlni a gluténmentes kekszet. Még ha nehéz is kivárni - a hűtés fontos folyamat a tökéletes keksz állag eléréséhez! Jó étvágyat !

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új