HIRDETŐ

Forrás: JRP Studio from Canva

Gluténmentes mézeskalács

Gluténmentes, fűszeres mézeskalács sütik, amelyek szintén gluténmentesek, így a cöliákiában szenvedők is élvezhetik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 1 Kanálok Mézeskalács fűszer Hozzáadott
  • 50 g darált mandula Hozzáadott
  • 1 Kanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 100 g Sötét cukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 2 Kanálok méz Hozzáadott
  • 80 g Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a száraz hozzávalókat. Keverjük össze a lisztet, a mézeskalácsfűszert, a mandulát és a szódabikarbónát egy tálban.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a tojásokat, a mézet és a vajat. Tartsuk szem előtt, hogy a vajnak puhának kell lennie, lehetőleg szobahőmérsékleten álljon.

3. Lépés

A száraz hozzávalókat fokozatosan keverje a nedveshez. A tésztát sima tésztává dolgozzuk össze. Ha túl keménynek találja, adhat hozzá egy evőkanál tejet.

4. Lépés

Formázza a tésztát golyóvá, csomagolja fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben körülbelül fél órát.

5. Lépés

Miután kivettük a hűtőből, lisztezett sodrófán kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki a tésztát, és vágjuk ki a kedvenc formáinkat.

6. Lépés

Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig. Ha keményebb mézeskalácsot szeretne, hagyja tovább a sütőben.

7. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a mézeskalácsot egy rácson kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek