HIRDETŐ

Forrás: JRP Studio from Canva

Gluténmentes mézeskalács

Gluténmentes, fűszeres mézeskalács sütik, amelyek szintén gluténmentesek, így a cöliákiában szenvedők is élvezhetik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 1 Kanálok Mézeskalács fűszer Hozzáadott
  • 50 g darált mandula Hozzáadott
  • 1 Kanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 100 g Sötét cukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 2 Kanálok méz Hozzáadott
  • 80 g Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

85 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a száraz hozzávalókat. Keverjük össze a lisztet, a mézeskalácsfűszert, a mandulát és a szódabikarbónát egy tálban.

2. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a tojásokat, a mézet és a vajat. Tartsuk szem előtt, hogy a vajnak puhának kell lennie, lehetőleg szobahőmérsékleten álljon.

3. Lépés

A száraz hozzávalókat fokozatosan keverje a nedveshez. A tésztát sima tésztává dolgozzuk össze. Ha túl keménynek találja, adhat hozzá egy evőkanál tejet.

4. Lépés

Formázza a tésztát golyóvá, csomagolja fóliába, és hagyja pihenni a hűtőben körülbelül fél órát.

5. Lépés

Miután kivettük a hűtőből, lisztezett sodrófán kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki a tésztát, és vágjuk ki a kedvenc formáinkat.

6. Lépés

Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig. Ha keményebb mézeskalácsot szeretne, hagyja tovább a sütőben.

7. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a mézeskalácsot egy rácson kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új