Forrás: Casiana Malaia's Images from Canva
Gnocchi paradicsomszósszal
A gnocchim már nem kemény és nehéz, hanem pihe-puha, puha és ízletes. A kulcs a megfelelő mennyiségű liszt és burgonya. És persze a paradicsomszósz, ami nélkül nem lenne az igazi gnocchi.
Hozzávalók
- 1 kg Burgonya
- 300 g liszt
- 1 darab tojás
- Friss reszelt parmezán sajt
- só, bors
- 100 g Vaj
- Bazsalikomlevelek
- cseresznyeparadicsom
- Reszelt sajt a megszóráshoz
Eljárás
Hámozza meg, főzze meg és pürésítse a burgonyát. Amikor még meleg, adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a sót, a borsot, és az így kapott tésztát legalább 30 percig hagyjuk pihenni.
A tésztát tekerjük vékony csíkokra, és vágjuk apró darabokra. Ezután egy villa segítségével minden egyes darabot felverünk, hogy a jellegzetes gnocchi formát kapjuk.
Egy serpenyőben sós vízben főzzük meg a gnocchit - körülbelül 3 percig, amíg a tetején úsznak.
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a feldarabolt cseresznyeparadicsomot és néhány bazsalikomlevelet. Ezután ebben a mártásban süssük meg a főtt gnocchit.
Tálalás előtt szórja meg a gnocchit frissen reszelt sajttal.