HIRDETŐ

Forrás: Casiana Malaia's Images from Canva

Gnocchi paradicsomszósszal

A gnocchim már nem kemény és nehéz, hanem pihe-puha, puha és ízletes. A kulcs a megfelelő mennyiségű liszt és burgonya. És persze a paradicsomszósz, ami nélkül nem lenne az igazi gnocchi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • Friss reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • Bazsalikomlevelek Hozzáadott
  • cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • Reszelt sajt a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozza meg, főzze meg és pürésítse a burgonyát. Amikor még meleg, adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a sót, a borsot, és az így kapott tésztát legalább 30 percig hagyjuk pihenni.

2. Lépés

A tésztát tekerjük vékony csíkokra, és vágjuk apró darabokra. Ezután egy villa segítségével minden egyes darabot felverünk, hogy a jellegzetes gnocchi formát kapjuk.

3. Lépés

Egy serpenyőben sós vízben főzzük meg a gnocchit - körülbelül 3 percig, amíg a tetején úsznak.

4. Lépés

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a feldarabolt cseresznyeparadicsomot és néhány bazsalikomlevelet. Ezután ebben a mártásban süssük meg a főtt gnocchit.

5. Lépés

Tálalás előtt szórja meg a gnocchit frissen reszelt sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek