HIRDETŐ

Forrás: Casiana Malaia's Images from Canva

Gnocchi paradicsomszósszal

A gnocchim már nem kemény és nehéz, hanem pihe-puha, puha és ízletes. A kulcs a megfelelő mennyiségű liszt és burgonya. És persze a paradicsomszósz, ami nélkül nem lenne az igazi gnocchi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • Friss reszelt parmezán sajt Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • Bazsalikomlevelek Hozzáadott
  • cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • Reszelt sajt a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Hámozza meg, főzze meg és pürésítse a burgonyát. Amikor még meleg, adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a sót, a borsot, és az így kapott tésztát legalább 30 percig hagyjuk pihenni.

2. Lépés

A tésztát tekerjük vékony csíkokra, és vágjuk apró darabokra. Ezután egy villa segítségével minden egyes darabot felverünk, hogy a jellegzetes gnocchi formát kapjuk.

3. Lépés

Egy serpenyőben sós vízben főzzük meg a gnocchit - körülbelül 3 percig, amíg a tetején úsznak.

4. Lépés

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a feldarabolt cseresznyeparadicsomot és néhány bazsalikomlevelet. Ezután ebben a mártásban süssük meg a főtt gnocchit.

5. Lépés

Tálalás előtt szórja meg a gnocchit frissen reszelt sajttal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új