HIRDETŐ

Forrás: elenahramovaphotos from Canva

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g csirkemell Hozzáadott
  • 250 g Szárított gomba Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 EK liszt Hozzáadott
  • 1 l Csirkeleves Hozzáadott
  • Olaj a pirításhoz Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Paprika a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágja kisebb darabokra. Egy serpenyőben, felhevített olajban szép aranyszínűre sütjük a húst. Jól fűszerezzük.

2. Lépés

A szárított gombát áztassa be forró vízbe, és hagyja állni körülbelül 30 percig.

3. Lépés

Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Adjuk a húshoz, és pirítsuk meg az egészet együtt.

4. Lépés

Szórjuk a lisztet a húsra és a hagymára, keverjük össze, és hagyjuk egy darabig együtt pirulni.

5. Lépés

Az előre elkészített gombát lecsepegtetjük (de ne öntsük le róla a vizet!), és a húshoz adjuk. Süssük az egészet együtt egy ideig.

6. Lépés

Végül öntse a húslevest és a gombás vizet a serpenyőbe. Keverjük össze az egészet, és hagyjuk lassan főni kb. 1 órán át. A mártásnak fokozatosan be kell sűrűsödnie.

7. Lépés

A kész mártást rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek