Forrás: elenahramovaphotos from Canva
Gombamártás csirkével
Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.
Hozzávalók
- 600 g csirkemell
- 250 g Szárított gomba
- 2 darab The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 3 EK liszt
- 1 l Csirkeleves
- Olaj a pirításhoz
- Só és őrölt fekete bors
- Paprika a fűszerezéshez
Eljárás
A csirkemellet vágja kisebb darabokra. Egy serpenyőben, felhevített olajban szép aranyszínűre sütjük a húst. Jól fűszerezzük.
A szárított gombát áztassa be forró vízbe, és hagyja állni körülbelül 30 percig.
Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Adjuk a húshoz, és pirítsuk meg az egészet együtt.
Szórjuk a lisztet a húsra és a hagymára, keverjük össze, és hagyjuk egy darabig együtt pirulni.
Az előre elkészített gombát lecsepegtetjük (de ne öntsük le róla a vizet!), és a húshoz adjuk. Süssük az egészet együtt egy ideig.
Végül öntse a húslevest és a gombás vizet a serpenyőbe. Keverjük össze az egészet, és hagyjuk lassan főni kb. 1 órán át. A mártásnak fokozatosan be kell sűrűsödnie.
A kész mártást rizzsel vagy galuskával tálaljuk.