HIRDETŐ

Forrás: elenahramovaphotos from Canva

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g csirkemell Hozzáadott
  • 250 g Szárított gomba Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 EK liszt Hozzáadott
  • 1 l Csirkeleves Hozzáadott
  • Olaj a pirításhoz Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • Paprika a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágja kisebb darabokra. Egy serpenyőben, felhevített olajban szép aranyszínűre sütjük a húst. Jól fűszerezzük.

2. Lépés

A szárított gombát áztassa be forró vízbe, és hagyja állni körülbelül 30 percig.

3. Lépés

Tisztítsa meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Adjuk a húshoz, és pirítsuk meg az egészet együtt.

4. Lépés

Szórjuk a lisztet a húsra és a hagymára, keverjük össze, és hagyjuk egy darabig együtt pirulni.

5. Lépés

Az előre elkészített gombát lecsepegtetjük (de ne öntsük le róla a vizet!), és a húshoz adjuk. Süssük az egészet együtt egy ideig.

6. Lépés

Végül öntse a húslevest és a gombás vizet a serpenyőbe. Keverjük össze az egészet, és hagyjuk lassan főni kb. 1 órán át. A mártásnak fokozatosan be kell sűrűsödnie.

7. Lépés

A kész mártást rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új