HIRDETŐ

Forrás: facebook

Gombás tokány rizzsel vagy kenyérrel

A gombás tokány egyszerű, ízletes és hagyományos magyar étel. Friss gombák és fűszerek kombinációja teszi ezt az ételt kiváló választássá a hétvégi ebédhez vagy a hétköznapi vacsorához. A tokányt leggyakrabban körettel szoktuk tálalni, például rizzsel vagy kenyérrel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (pl. karaj, tarja) Hozzáadott
  • 300 g friss gomba (pl. csiperke) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csapott teáskanál kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kockázzuk fel a húst, a gombát és a hagymát. A paprikát és a paradicsomot is vágjuk darabokra.

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, a paprikát és a paradicsomot, és pirítsuk meg.

4. Lépés

Mikor a húsnak már színe van, szórjuk meg pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt és keverjünk rajta jól.

5. Lépés

Fedjük le a lábast , és kis lángon pároljuk a húst, míg megpuhul.

6. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a gombát, és 10-15 percig pároljuk még együtt.

7. Lépés

Tálaljuk rizzsel, krumplipürével vagy friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új