HIRDETŐ

Forrás: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko

Gombával töltött csirkecomb

Szeretem ezt az ételt ebédre vagy vacsorára elkészíteni, különösen, ha vendégeim vannak otthon. A gomba, a csirke és a fűszerek ízkeveréke egyszerűen ellenállhatatlan, és mindig bókokat kapok a főzőtudományomért. Ráadásul ez az étel viszonylag egyszerűen elkészíthető, még kezdő szakácsok számára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 pcs Csirkecombok Hozzáadott
  • 250 g Gombák Hozzáadott
  • 1 pcs hagyma Hozzáadott
  • 4 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 4 kanalak Olívaolajok Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 120 ml Fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az első lépés a hagyma és a fokhagyma meghámozása és apróra vágása. Ne feledje, hogy a szeleteket mindig a lehető legvékonyabbra vágja - ez biztosítja az ízek jobb kombinációját.

2. Lépés

Ezután mossuk meg a gombát, és vágjuk apró darabokra. Ne feledje, hogy a gombát jól mossa meg, mert földet és homokot tartalmazhat.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát. Pirítsuk, amíg a hagyma áttetszővé válik.

4. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt gombát a serpenyőbe, és pirítsa, amíg barnulni nem kezd. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sót és borsot. Süssük még néhány percig.

5. Lépés

Készítse elő a csirkecombokat úgy, hogy hosszában bevágja őket, de nem vágja át teljesen. Ezután töltse meg őket a gombás töltelékkel.

6. Lépés

Helyezze a combokat egy tepsibe, és öntsön rájuk egy kevés olívaolajat. A sütőt már elő kell melegíteni 180 fokra. Süssük a csirkét körülbelül 30-40 percig, amíg jól átsül. És ne feledje, hogy figyelemmel kísérje a sütést, hogy a csirke ne száradjon ki.

7. Lépés

A gombával töltött csirkecombot rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk. Ami engem illet, tökéletesen illik hozzá egy pohár fehérbor.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új