Forrás: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Gombával töltött csirkecomb
Szeretem ezt az ételt ebédre vagy vacsorára elkészíteni, különösen, ha vendégeim vannak otthon. A gomba, a csirke és a fűszerek ízkeveréke egyszerűen ellenállhatatlan, és mindig bókokat kapok a főzőtudományomért. Ráadásul ez az étel viszonylag egyszerűen elkészíthető, még kezdő szakácsok számára is.
Hozzávalók
- 4 pcs Csirkecombok
- 250 g Gombák
- 1 pcs hagyma
- 4 fogak Fokhagyma
- 4 kanalak Olívaolajok
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Vaj
- 2 kanalak apróra vágott petrezselyem
- 120 ml Fehérbor
Eljárás
Az első lépés a hagyma és a fokhagyma meghámozása és apróra vágása. Ne feledje, hogy a szeleteket mindig a lehető legvékonyabbra vágja - ez biztosítja az ízek jobb kombinációját.
Ezután mossuk meg a gombát, és vágjuk apró darabokra. Ne feledje, hogy a gombát jól mossa meg, mert földet és homokot tartalmazhat.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát. Pirítsuk, amíg a hagyma áttetszővé válik.
Adja hozzá a felszeletelt gombát a serpenyőbe, és pirítsa, amíg barnulni nem kezd. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sót és borsot. Süssük még néhány percig.
Készítse elő a csirkecombokat úgy, hogy hosszában bevágja őket, de nem vágja át teljesen. Ezután töltse meg őket a gombás töltelékkel.
Helyezze a combokat egy tepsibe, és öntsön rájuk egy kevés olívaolajat. A sütőt már elő kell melegíteni 180 fokra. Süssük a csirkét körülbelül 30-40 percig, amíg jól átsül. És ne feledje, hogy figyelemmel kísérje a sütést, hogy a csirke ne száradjon ki.
A gombával töltött csirkecombot rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk. Ami engem illet, tökéletesen illik hozzá egy pohár fehérbor.