HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OpxLvw9KvdZ8ULzogZUH/ca56241119048f70320cfc5c7530e2.jpeg)
Gőzön főtt lekváros gombóc
A kedvenc klasszikus ❤️
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 500 g félig durva liszt
- 250 ml Tej
- 63 g Olvasztott vaj
- 1 Tojás
- 21⁄2 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- 125 ml meleg tej
- lekvár
- Csokoládé krém
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Tésztát készítünk tejből, cukorból és élesztőből, amit hagyunk pihenni körülbelül 5-7 percig.
2. Lépés
Szitáljuk át a lisztet és az összes többi hozzávalót egy nagy tálban, adjuk hozzá az élesztőt és gyúrjunk belőle sima tésztát. Ha túl ragadósnak találja a tésztát, nyugodtan adjon hozzá még lisztet.
3. Lépés
Hagyjuk a tésztát körülbelül 90 percig kelni. Ezután a tésztát 0,5-0,7 cm vastagságúra sodorjuk ki, és négyzetekre vágjuk.
4. Lépés
Töltsük meg igény szerint, formázzuk cipókba és hagyjuk őket további 5 percig kelni, amíg előkészítjük a vizet.
5. Lépés
A buktát fedő alatt sütjük körülbelül 10 percig (az idő természetesen változhat a méret alapján)