HIRDETŐ

Forrás: freepik

Gránátos kocka

. A szaftos, ízletes marhahús kockákat gazdagon fűszerezett gránátalma lében főzzük. Az édes-savanyú ízjegyek tökéletesen kiegészítik a marhahús intenzív ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g marhahús kockára vágva Hozzáadott
  • 350 ml gránátalma lé ( frissen facsart, ha lehetséges) Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma felaprítva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva Hozzáadott
  • 1 evőkanál édes paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld, aprítva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy mély serpenyőben hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a marhahúst és pirítsuk meg minden oldalán.

2. Lépés

Amikor a hús aranybarna, adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsuk tovább néhány percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Ezután szórjuk bele a paprikát és borsozzuk meg. Keverjük össze, majd öntsük rá a gránátalma levet.

4. Lépés

Lefedve, pároljuk lassú tűzön kb. 1,5-2 órát, míg a hús megpuhul és a lé besűrűsödik.

5. Lépés

Ízesítsük ízlés szerint sóval, az utolsó pillanatban szórjuk bele az aprított petrezselymet, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új