HIRDETŐ
Forrás: freepik
Gránátos kocka
. A szaftos, ízletes marhahús kockákat gazdagon fűszerezett gránátalma lében főzzük. Az édes-savanyú ízjegyek tökéletesen kiegészítik a marhahús intenzív ízét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g marhahús kockára vágva
- 350 ml gránátalma lé ( frissen facsart, ha lehetséges)
- 2 nagy fej hagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 evőkanál édes paprika
- 1 teáskanál őrölt bors
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj a sütéshez
- 1 csokor petrezselyemzöld, aprítva
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy mély serpenyőben hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a marhahúst és pirítsuk meg minden oldalán.
2. Lépés
Amikor a hús aranybarna, adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsuk tovább néhány percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
3. Lépés
Ezután szórjuk bele a paprikát és borsozzuk meg. Keverjük össze, majd öntsük rá a gránátalma levet.
4. Lépés
Lefedve, pároljuk lassú tűzön kb. 1,5-2 órát, míg a hús megpuhul és a lé besűrűsödik.
5. Lépés
Ízesítsük ízlés szerint sóval, az utolsó pillanatban szórjuk bele az aprított petrezselymet, majd tálaljuk.