HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/oM5P8SbaSMdkoOKQEs9b/164b989c7a97547a8851c730907f8e.jpeg)
Forrás: ALLEKO from Getty Images
Grillezett hal a serpenyőben
Ízletes grillezett hal receptje serpenyőben. Kövesse az eljárást, és garantálom, hogy a hal elképesztően puha és szaftos lesz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 darab Hal
- só és frissen őrölt fekete bors
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 darab citrom
- Néhány szál friss rozmaring
- 3 EK Olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Először alaposan tisztítsa meg és szárítsa meg a halat. Ezután dörzsölje be sóval és frissen őrölt fekete borssal.
2. Lépés
Melegítsük elő a serpenyőt, és adjuk hozzá az olívaolajat. Amikor az olaj elég forró, tegye bele a halat. Ez azért fontos, mert ha a serpenyő jól előmelegített, a hal nem fog odaragadni.
3. Lépés
A fokhagymát szeletekre, a citromot pedig negyedekre vágjuk. Adja ezeket a hozzávalókat a halhoz a rozmaringágakkal együtt.
4. Lépés
Süsse a halat az egyik oldalán körülbelül 10-12 percig, majd óvatosan fordítsa meg, és süsse a másik oldalát is.
5. Lépés
Sütés után a citromlevet a halra facsarjuk, és tálaljuk.