HIRDETŐ
Forrás: canva
Gumbo
A gumbo a Louisiana déli részéről származó, sokféle húst és zöldséget tartalmazó, fűszeres leves. Számtalan változata létezik, de alapját mindig a sűrített rákleves, a hús, a zöldségek és a rizs teszi ki.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g csirke szárny
- 2 Szál kolbász
- 2 ks zeller
- 1 tojássárgája
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1⁄2 l csirkehúsleves alap
- 1⁄2 teáskanál Paprika
- 1⁄2 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 ks zöld paprika
- 4 ks paradicsom
- 400 g tengeri rák
- 200 g okra
- Fehér rizs
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Áztassuk a rákot hideg vízbe.
2. Lépés
Vágjuk apróra a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a fokhagymát, és pirítsuk meg őket olajon.
3. Lépés
Adjuk hozzá a csirkét és a kolbászt, majd pirítsuk tovább a húst.
4. Lépés
Szórjuk hozzá a lisztet és fűszereket, majd keverjük jól össze.
5. Lépés
Adjuk hozzá a leves alapot és a paradicsomot, majd főzzük közepes lángon.
6. Lépés
Adjuk hozzá a rátokat és az okrát, és főzzük további 10 percig.
7. Lépés
Tálaljuk rizzsel és friss zöldfűszerekkel.