HIRDETŐ

Forrás: canva

Gumbo

A gumbo a Louisiana déli részéről származó, sokféle húst és zöldséget tartalmazó, fűszeres leves. Számtalan változata létezik, de alapját mindig a sűrített rákleves, a hús, a zöldségek és a rizs teszi ki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirke szárny Hozzáadott
  • 2 Szál kolbász Hozzáadott
  • 2 ks zeller Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 púpozott evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 12 l csirkehúsleves alap Hozzáadott
  • 12 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál cayenne bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks zöld paprika Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 400 g tengeri rák Hozzáadott
  • 200 g okra Hozzáadott
  • Fehér rizs Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Áztassuk a rákot hideg vízbe.

2. Lépés

Vágjuk apróra a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a fokhagymát, és pirítsuk meg őket olajon.

3. Lépés

Adjuk hozzá a csirkét és a kolbászt, majd pirítsuk tovább a húst.

4. Lépés

Szórjuk hozzá a lisztet és fűszereket, majd keverjük jól össze.

5. Lépés

Adjuk hozzá a leves alapot és a paradicsomot, majd főzzük közepes lángon.

6. Lépés

Adjuk hozzá a rátokat és az okrát, és főzzük további 10 percig.

7. Lépés

Tálaljuk rizzsel és friss zöldfűszerekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új