Forrás: MrGajowy3 for Pixabay
Gyors almás pite a tálcáról
A "gyors almás pite tálcán" mindig is a családom kedvenc süteménye volt. Hétvégeken és ünnepnapokon ez a recept mindig méltó alternatívája volt a hagyományos krémtortának. Nem igényel sok időt az elkészítése, finom alma és fahéj illatú, és egyszerűen mennyei az íze. Ez a recept ideális, ha vendégeket várunk, és kevés időnk van az elkészítésre. A piskótatésztát összekeverjük friss almával, és a sütőben a tepsiben megsütjük.
Hozzávalók
- 1 kg alma
- 3 Tojás
- 200 g cukor
- 1 Pinch só
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 120 g liszt
- 1⁄2 Csomag szódabikarbóna
- 1 Teáskanál Fahéj
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A tálcáról való újrasütéshez melegítse elő a sütőt 180 fokra (felső/alsó hőfok). Közben hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat, és vágja fel karikákra. Ez az a rész, amit a gyerekeim mindig imádnak. Bármilyen fajtát választhatsz, de ebben a receptben én a Boskoopot szeretem használni, mivel édes-savanykás ízű, és szép lédús.
Egy nagy tálban a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra verjük. Ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe. Itt azt javaslom, hogy használjunk kézi mixert, hogy minden jól elkeveredjen.
Szitáljuk a lisztet és a sütőport a tojás-cukor keverékhez, és óvatosan keverjük össze. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, hogy megőrizzük a keverék levegősségét, ez hozzájárul a sütemény habosságához.
Most adjuk hozzá a fahéjat és az almaszeleteket, és óvatosan keverjük össze, amíg az összes almaszeletet jól bevonja a tészta.
Ezután terítsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük körülbelül 30 percig, amíg a sütemény aranybarna lesz, és az alma megpuhul. Néha egy fogpiszkálót szúrok a sütemény közepébe, hogy lássam, hogy kész van-e. Ha semmi nem tapad a fogpiszkálóra, akkor a torta kész.
Tálalás előtt hagyjuk az almás pitét kissé kihűlni, és porcukorral meghintjük. Csodálatosan friss és még kissé meleg íze van.