Forrás: Youtube
Gyors csirke brassói
A brassói az a kaja, amit bármikor tesznek elénk, mi rábólintunk. Ha te is így vagy vele, akkor ezért a receptért odaleszel.
Hozzávalók
- 6 ks csirkemellfilé
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 Fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 11⁄2 kg burgonya
- 2 dl napraforgóolaj
- só bors fűszerpaprika
Eljárás
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, kiszedjük és félrerakjuk. A hagymát a forró zsíron egy kicsit megdinszteljük, és már mehet is hozzá a husi. A fedő alatt hagyjuk párolódni a mellet.
Ha a hús elfőtte a levét (fedő nélkül), kevergetve rózsaszínűre pirítjuk.
Ha megpirult a mell, fűszerezzük, és hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a fokhagymát rányomjuk vagy reszeljük. 1 dl vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen, megszórjuk 1 tk pirospaprikával a brassóit, még egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk a lángot.
A burgonyát apróbb kockára vágjuk, zsiradékon kisütjük (ne legyen nagyon kiszárítva).
A sült krumplit, a sült szalonnapörcöt a brassóival összekeverjük, kóstoljuk és kész.