HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gyors és egyszerű fahéjas tekercsek a semmiből

Az egyszerű fahéjas tekercsek klasszikus kényelmi desszertek. Ezek az ínycsiklandó tekercsek tökéletesek egy hangulatos reggelihez vagy egy esős délutáni édes csemegének. Gazdag, ragacsos fahéjas keverékkel töltötték meg őket, és krémes mázzal koronázták meg. A tekercsek egyszerűen elkészíthetők, és sütés közben finom, csábító illattal töltik meg a házat!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A tésztához:

  • 12 csésze tej Hozzáadott
  • 14 csésze Vaj Hozzáadott
  • 14 csésze cukor Hozzáadott
  • 214 kanalak Aktív szárazélesztő Hozzáadott
  • 3 csészék Liszt (plusz extra a porozáshoz) Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 12 csésze vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 1 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 2 EL Fahéj Hozzáadott

A mázhoz:

  • 1 csésze Porcukor Hozzáadott
  • 2 EL tej Hozzáadott
  • 12 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük a tejet egy kis lábosban, amíg finoman bugyborékol, majd vegyük le a tűzről. Adjuk a vajat, a cukrot és az élesztőt a tejhez, és hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztő aktiválódik.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Öntsük a tejes keveréket a liszthez és a tojáshoz, gyúrjuk puha tésztává. Ha szükséges, adjunk hozzá még lisztet.

3. Lépés

Tegyük a tésztát egy kizsírozott tálba, és fedjük le egy nedves ruhával. Tegyük félre meleg helyen kb. 1 órára, vagy amíg a tészta a duplájára nem dagad.

4. Lépés

Nyomja le a tésztát, és lisztezett felületen nyújtsa ki 1/4 hüvelyk vastagságú téglalap alakúra. Kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg bőségesen barna cukorral és fahéjjal.

5. Lépés

A tésztát a hosszú oldalról szorosan feltekerjük. Vágjuk a tekercset 2 hüvelykes darabokra, és helyezzük őket egy kizsírozott tepsibe.

6. Lépés

Süssük 190 °C-on 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül.

7. Lépés

Amíg a tekercsek sülnek, egy kis tálban keverje össze a porcukrot, a tejet és a vaníliakivonatot a mázhoz. Tálalás előtt csorgassuk meg a mázzal a meleg tekercseket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új