HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Gyors házi eperjégkrém
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 200 g Eper
- 100 g fehér cukor
- 1 Kanál vanília kivonat
- 500 ml tejszínhab
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk fel az epret.
2. Lépés
Keverje össze a szamócát, a cukrot és a vanília kivonatot egy turmixgépben, amíg sima nem lesz.
3. Lépés
Öntse ki a tejszínt egy nagy tálba, és verje fel, amíg kemény csúcsokat nem kap.
4. Lépés
Adja hozzá az eperkeveréket a tejszínhez és óvatosan keverje össze.
5. Lépés
Az elkészült keveréket fagyálló edénybe helyezze, és legalább 4 órán át, vagy egész éjjel fagyassza le.
6. Lépés
Hagyja a fagylaltot egy kicsit puhulni, mielőtt szolgálná fel.