HIRDETŐ

Habkönnyű Cseresznyés Pite

Ez egy könnyen elkészíthető, gyümölcsös pite, amely a cseresznyével különösen finom és friss. A pite tésztája kevésbé zsíros, mint a hagyományos pitéké, és a cseresznyés töltelék édes, de nem túl édes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g hideg vaj, kockákra vágva Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál hideg tej Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g cseresznye, kimagozva és félbevágva Hozzáadott
  • 60 g porcukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Lépés

Készítsük el a tésztát: keverjük össze a lisztet, a hideg vajat, a porcukrot és a sót egy nagy tálban, amíg az anyagok homogén keverékké válnak.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a hideg tejet, majd gyúrjuk össze a tésztát.

4. Lépés

Vegyük ki a tésztát a tálból, gyúrjuk még kicsit a lisztezett felületen, majd nyújtsuk ki és helyezzük el egy 25 cm-es piteformában.

5. Lépés

Pörcöljük meg a tészta alját villával, majd tegyük félre.

6. Lépés

Készítsük el a tölteléket: Keverjük össze aseresznyét, a porcukrot, az étkezési keményítőt, a citromlevet, a vanília kivonatot és a sót egy nagy tálban.

7. Lépés

Helyezzük a tölteléket a tészta aljára.

8. Lépés

Tegyük a pitét 40-45 percig a sütőbe, vagy amíg a tészta aranybarna és a töltelék sűrűvé válik.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni a pitét legalább 20 percig, majd vágjuk szeletekre és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új