HIRDETŐ
Forrás: Sanny11 from Getty Images
Hagymás palacsinta
Ezek a hagymás palacsinták gyorsak, egyszerűek és igazán finomak. Ideális köret a legtöbb főételhez, de önállóan is felszolgálhatók, vagy zöldséges mártással, egyszerű joghurtos mártással.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 db nagy hagyma
- 1 db nagy tojás
- 100 g sima liszt speciális
- 1 teáskanál Só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az első szakaszban előkészítjük az összes szükséges alapanyagot.
2. Lépés
Hámozzuk meg a hagymát és reszeljük le reszelőn.
3. Lépés
A tojást sóval és fűszerekkel felverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
4. Lépés
Ezután lassan hozzáadjuk és keverjük a lisztet, amíg közepesen sűrű tésztát kapunk.
5. Lépés
Az útról lepényeket formázunk és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük egy kis olajjal a serpenyőben.
6. Lépés
A kész hagymás lapátot még melegen tálaljuk.