HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3CJXHUWMb8Uo4mNfhjnY/1b7c113cc1429d8e8aaa825f56803d.png)
Hagymás paradicsom saláta
Nagyszerű választás sült húsok mellé
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 5 Közepes méretű paradicsom
- 1⁄2 Fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan a paradicsomokat, majd vágjuk őket cikkekre vagy kockákra.
2. Lépés
Hámozzuk meg a vöröshagymát.
3. Lépés
Finoman aprítsuk fel a friss petrezelymet.
4. Lépés
Keverjük össze egy tálban az olívaolajat, a fehérborecetet, a sót és a borsot.
5. Lépés
Tegyük a paradicsomot, a vöröshagymát és a petrezselymet egy másik tálba.
6. Lépés
Öntsük rá az ecetet, majd óvatosan keverjük össze az összetevőket.
7. Lépés
Hűtsük le a salátát legalább 30 percre tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
8. Lépés
Tálaljuk frissen, köretként önálló salátaként a főételek mellé.