HIRDETŐ
Forrás: Anton Dobrea from Getty Images
Hagymás petrezselymes burgonya
Egy egyszerű és gyors oldalétel, mely tökéletes bármilyen húsos étel kiegészítője. A petrezselyem és a hagyma friss ízt kölcsönöz a burgonyának, míg a vaj krémes és ízletes textúrát ad neki.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg burgonya
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 2 csokor Petrezselyem
- 1 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Készítsünk elő minden hozzávalót. Hámozzuk meg és mossuk meg a burgonyát.
2. Lépés
Vágjuk fel a burgonyát kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel.
3. Lépés
Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a burgonyát és a hagymát. Főzzük 15-20 percig, míg a burgonya megpuhul.
4. Lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót és a felaprított petrezselymet. Keverjük össze és főzzük további 5 percig.
5. Lépés
Szolgáljuk fel melegen, azonnal.