HIRDETŐ

Forrás: Anton Dobrea from Getty Images

Hagymás petrezselymes burgonya

Egy egyszerű és gyors oldalétel, mely tökéletes bármilyen húsos étel kiegészítője. A petrezselyem és a hagyma friss ízt kölcsönöz a burgonyának, míg a vaj krémes és ízletes textúrát ad neki.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 2 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Készítsünk elő minden hozzávalót. Hámozzuk meg és mossuk meg a burgonyát.

2. Lépés

Vágjuk fel a burgonyát kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a burgonyát és a hagymát. Főzzük 15-20 percig, míg a burgonya megpuhul.

4. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót és a felaprított petrezselymet. Keverjük össze és főzzük további 5 percig.

5. Lépés

Szolgáljuk fel melegen, azonnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új