HIRDETŐ

Forrás: freepik

Hagymás sült

A hagymás sült egy ízletes és laktató fogás, mely a hagyományos magyar konyha kedvence. Egyszerűen elkészíthető, bármilyen körettel fogyasztható, de a legtöbb esetben főtt vagy sült burgonyával szolgálják fel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertésszűz Hozzáadott
  • 3 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 ml olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 112 dl száraz fehérbor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertésszűzt megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet. Ezek után besózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni fél órán keresztül.

2. Lépés

Addig a hagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra daraboljuk.

3. Lépés

Egy tepsit bekenünk olívaolajjal, beleszórjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a tetejére helyezzük a fűszerezett szűzt.

4. Lépés

Meghintjük a pirospaprikával, majd ráöntjük a fehérbor felét. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 45 percig.

5. Lépés

Félidőben meglocsoljuk a maradék borral, majd visszatesszük a sütőbe még további 45 percre.

6. Lépés

Amikor elkészült, hagyjuk pihenni 10 percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új