Hagyományos Babgulyás magyarosan
A babgulyás magyaros a hagyományos magyar konyha fontos része, amely a pörkölt és a húsleves kombinációjaként van tálalva. Vegyes zöldségek, bab, fokhagyma és sertéshús párosul kellemes paprika és paradicsom alapú mártással, amely tüzelő hangulatot ad a hideg, ködös napokban.
Hozzávalók
- 500 g sertéscomb vagy csülök
- 250 g bab (lehetőleg fehér)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöld Paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál piros paprika
- 1 kiskanál kömény
- só, bors ízlés szerint
- 2 babérlevél
- 2 l víz
Eljárás
A babot éjszakára beáztatjuk hideg vízbe.
Egy nagy lábasban olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, az aprított paprikát és a köményt, majd pár percig együtt pirítjuk.
Felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a beáztatott babot és babérlevelet. Lefedve, alacsony lángon főzzük körülbelül 1,5-2 órát, amíg a hús és a bab megpuhul.
Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd további 10 percig főzzük.
Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percig.