HIRDETŐ

Hagyományos Babgulyás magyarosan

A babgulyás magyaros a hagyományos magyar konyha fontos része, amely a pörkölt és a húsleves kombinációjaként van tálalva. Vegyes zöldségek, bab, fokhagyma és sertéshús párosul kellemes paprika és paradicsom alapú mártással, amely tüzelő hangulatot ad a hideg, ködös napokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sertéscomb vagy csülök Hozzáadott
  • 250 g bab (lehetőleg fehér) Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöld Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál piros paprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A babot éjszakára beáztatjuk hideg vízbe.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst és addig pirítjuk, amíg kifehéredik.

3. Lépés

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, az aprított paprikát és a köményt, majd pár percig együtt pirítjuk.

4. Lépés

Felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a beáztatott babot és babérlevelet. Lefedve, alacsony lángon főzzük körülbelül 1,5-2 órát, amíg a hús és a bab megpuhul.

5. Lépés

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd további 10 percig főzzük.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új