HIRDETŐ
Hagyományos Balkáni Pljeskavica
A pljeskavica egy ízletes balkáni húsfasírt, amet hagyományosan sütve vagy grillezve készítenek. A receptben a hagyományos hozzávalókat és eljárást mutatjuk be.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált sertéshús
- 500 g darált marhahús
- 1 Közepes hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 4 hamburger zsemle
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Egy tálban keverjük össze a darált sertéshúst és marhahúst.
2. Lépés
Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát és köményt. Sóval és borssal ízesítsük.
3. Lépés
Jól keverjuk össze a húst és formázzunk belőle 4 lapos, kerek fasírtot.
4. Lépés
Melegítsünk elő egy grillt vagy serpenyőt közepes hőfok. Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra, kb. 6 percig.
5. Lépés
Közben melegítsük meg a hamburger zsemléket a grillezőn vagy sütőben.
6. Lépés
Helyezzük a kész fasírtot a zsemlékbe, és tetszés szerint tálaljuk paradicsommal, káposztával, hagymakarikával és/vagy csípős szósszal.