HIRDETŐ

Hagyományos Balkáni Pljeskavica

A pljeskavica egy ízletes balkáni húsfasírt, amet hagyományosan sütve vagy grillezve készítenek. A receptben a hagyományos hozzávalókat és eljárást mutatjuk be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 hamburger zsemle Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a darált sertéshúst és marhahúst.

2. Lépés

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát és köményt. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Lépés

Jól keverjuk össze a húst és formázzunk belőle 4 lapos, kerek fasírtot.

4. Lépés

Melegítsünk elő egy grillt vagy serpenyőt közepes hőfok. Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra, kb. 6 percig.

5. Lépés

Közben melegítsük meg a hamburger zsemléket a grillezőn vagy sütőben.

6. Lépés

Helyezzük a kész fasírtot a zsemlékbe, és tetszés szerint tálaljuk paradicsommal, káposztával, hagymakarikával és/vagy csípős szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új