HIRDETŐ

Hagyományos Balkáni Pljeskavica

A pljeskavica egy ízletes balkáni húsfasírt, amet hagyományosan sütve vagy grillezve készítenek. A receptben a hagyományos hozzávalókat és eljárást mutatjuk be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma, finomra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 hamburger zsemle Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a darált sertéshúst és marhahúst.

2. Lépés

Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát és köményt. Sóval és borssal ízesítsük.

3. Lépés

Jól keverjuk össze a húst és formázzunk belőle 4 lapos, kerek fasírtot.

4. Lépés

Melegítsünk elő egy grillt vagy serpenyőt közepes hőfok. Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra, kb. 6 percig.

5. Lépés

Közben melegítsük meg a hamburger zsemléket a grillezőn vagy sütőben.

6. Lépés

Helyezzük a kész fasírtot a zsemlékbe, és tetszés szerint tálaljuk paradicsommal, káposztával, hagymakarikával és/vagy csípős szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek