HIRDETŐ

Hagyományos Csécsi szalonna füstölve

A Csécsi szalonna egy hagyományos, karakterisztikusan magyaros előétel, amelyet füstölt szalonnából készítenek. Jellemzően kemencében vagy nyílt tűzön sütik. A megsült szalonna szaftját friss kenyérbe mártogatva fogyasztják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g füstölt, bőrös szalonna Hozzáadott
  • 4 Slice friss kenyér Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál száraz, őrölt paprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A kemence beindítása előtt több órával tegyük a szalonnát a kemence aljába, hogy lassan, alacsony hőfokon kezdjen megolvadni a zsírja.

2. Lépés

Addig hagyjuk a szalonnát a kemencében, amíg az egyik oldala meg nem pirul. Eközben egy-két alkalommal forgassuk meg.

3. Lépés

Ha a szalonna egyik fele kellően megpirult, szúrjuk át egy hosszú nyársra és tartsuk a tűz felett tovább sütve, míg meg nem pirul a másik fele. Igyekezzünk úgy tartani a nyársat, hogy a szalonna zsírja egy tányérba csöpögjön.

4. Lépés

Vágjuk fel a hagymát és szórjuk meg őrölt paprikával. Adjunk hozzá egy csipet sót, majd öntsük rá a szalonna zsírját és keverjük jól össze.

5. Lépés

Ezt a keveréket kenjük rá a friss kenyérre, és tegyük rá a pirított szalonna szeleteket. Azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új