HIRDETŐ

Hagyományos görög gyümölcsleves

A görög gyümölcsleves egy könnyű frissítő és ízletes étel, amelyet meleg időben különösen ajánlott fogyasztani. A leves elkészítése egyszerű és gyors, és nagyon jól illik az egészséges étkezéshez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g görög joghurt Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • citrom leve Hozzáadott
  • 3 evőkanál méz Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 14 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 ks kisebb alma Hozzáadott
  • 1 ks körte Hozzáadott
  • 12 csészényi Eper Hozzáadott
  • 12 csészényi kék áfonya Hozzáadott
  • 12 csészényi málna Hozzáadott
  • 12 csészényi szeder Hozzáadott
  • 12 csészényi cseresznye vagy meggy Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A görög joghurtot, a tejet, a citromlevet, a mézet, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót és a vaníliakivonatot egy nagy tálban keverjük össze, amíg sima és krémes állagú lesz.

2. Lépés

Az almát és a körtét hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat és vágjuk apró darabokra.

3. Lépés

A gyümölcsöket adjuk a joghurtos keverékhez, és óvatosan keverjük össze.

4. Lépés

Tegyük a levest egy nagy levesestálba vagy tálkába, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órán át.

5. Lépés

Díszítsük a tetejét a maradék gyümölcsdarabokkal, és tálaljuk frissen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek