HIRDETŐ

Hagyományos görög gyümölcsleves

A görög gyümölcsleves egy könnyű frissítő és ízletes étel, amelyet meleg időben különösen ajánlott fogyasztani. A leves elkészítése egyszerű és gyors, és nagyon jól illik az egészséges étkezéshez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g görög joghurt Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • citrom leve Hozzáadott
  • 3 evőkanál méz Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 14 teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 14 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 ks kisebb alma Hozzáadott
  • 1 ks körte Hozzáadott
  • 12 csészényi Eper Hozzáadott
  • 12 csészényi kék áfonya Hozzáadott
  • 12 csészényi málna Hozzáadott
  • 12 csészényi szeder Hozzáadott
  • 12 csészényi cseresznye vagy meggy Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A görög joghurtot, a tejet, a citromlevet, a mézet, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót és a vaníliakivonatot egy nagy tálban keverjük össze, amíg sima és krémes állagú lesz.

2. Lépés

Az almát és a körtét hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat és vágjuk apró darabokra.

3. Lépés

A gyümölcsöket adjuk a joghurtos keverékhez, és óvatosan keverjük össze.

4. Lépés

Tegyük a levest egy nagy levesestálba vagy tálkába, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órán át.

5. Lépés

Díszítsük a tetejét a maradék gyümölcsdarabokkal, és tálaljuk frissen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új