HIRDETŐ

Hagyományos kovászos uborka

A hagyományos kovászos uborka egy igazi magyar klasszikus, melynek elkészítése nem csak egyszerű, de az íze is páratlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 3 kg kígyóuborka Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 10 dkg Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 Szál kapor Hozzáadott
  • 10 dkg kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A hagyományos kovászos uborka elkészítése előtt először is vegyünk egy tiszta üveget, amibe bele fogjuk tenni az uborkákat.

2. Lépés

Az üveget töltsük meg a felaprított uborkákkal, a fokhagymagerezdekkel, a kaprokkal és a sóval. Minden réteg után szórjunk a tetejére egy kis sót.

3. Lépés

Ezután töltsük fel az üveget vízzel.

4. Lépés

A tetejére tegyünk egy szelet kenyeret, ami működik majd kovásként az uborkák számára.

5. Lépés

Tegyük rá az üveg tetejét, de ne zárjuk le teljesen, hogy a kovász tudjon lélegezni.

6. Lépés

Tartsuk meleg helyen (nem napfényben) 1-2 hétig, míg az uborka meg nem savanyodik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek