HIRDETŐ
Hagyományos kovászos uborka
A hagyományos kovászos uborka egy igazi magyar klasszikus, melynek elkészítése nem csak egyszerű, de az íze is páratlan.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 3 kg kígyóuborka
- 11⁄2 l víz
- 10 dkg só
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 Szál kapor
- 10 dkg kenyér
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A hagyományos kovászos uborka elkészítése előtt először is vegyünk egy tiszta üveget, amibe bele fogjuk tenni az uborkákat.
2. Lépés
Az üveget töltsük meg a felaprított uborkákkal, a fokhagymagerezdekkel, a kaprokkal és a sóval. Minden réteg után szórjunk a tetejére egy kis sót.
3. Lépés
Ezután töltsük fel az üveget vízzel.
4. Lépés
A tetejére tegyünk egy szelet kenyeret, ami működik majd kovásként az uborkák számára.
5. Lépés
Tegyük rá az üveg tetejét, de ne zárjuk le teljesen, hogy a kovász tudjon lélegezni.
6. Lépés
Tartsuk meleg helyen (nem napfényben) 1-2 hétig, míg az uborka meg nem savanyodik.