HIRDETŐ

Hagyományos kovászos uborka

A hagyományos kovászos uborka egy igazi magyar klasszikus, melynek elkészítése nem csak egyszerű, de az íze is páratlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 3 kg kígyóuborka Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 10 dkg Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 Szál kapor Hozzáadott
  • 10 dkg kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A hagyományos kovászos uborka elkészítése előtt először is vegyünk egy tiszta üveget, amibe bele fogjuk tenni az uborkákat.

2. Lépés

Az üveget töltsük meg a felaprított uborkákkal, a fokhagymagerezdekkel, a kaprokkal és a sóval. Minden réteg után szórjunk a tetejére egy kis sót.

3. Lépés

Ezután töltsük fel az üveget vízzel.

4. Lépés

A tetejére tegyünk egy szelet kenyeret, ami működik majd kovásként az uborkák számára.

5. Lépés

Tegyük rá az üveg tetejét, de ne zárjuk le teljesen, hogy a kovász tudjon lélegezni.

6. Lépés

Tartsuk meleg helyen (nem napfényben) 1-2 hétig, míg az uborka meg nem savanyodik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új