HIRDETŐ

Hagyományos Krémes szilvás pite

Ez egy hagyományos desszert a magyar konyhában. A gyümölcsös, könnyű pite ízletes, laktató és tökéletes kísérője egy finom csésze kávénak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g érett szilva Hozzáadott
  • 400 g réteslap Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • porcukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Készítsük elő a réteslapokat, majd kenjük ki bő vajjal vagy zsiradékkal.

3. Lépés

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverjünk össze egy tojást a cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tejet, majd a lisztet, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Keverjük simára.

5. Lépés

Egy réteg réteslapot helyezzünk az aljára a jól kikenett tepsinek. Tegyünk a tészta tetejére egy réteg szilvát, majd öntsük rá a krémet.

6. Lépés

Ismételjük meg a rétegek öntését, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteg legyen réteslap.

7. Lépés

Kenjük meg a tetejét a maradék olvasztott vajjal és szórjuk meg a maradék cukorral.

8. Lépés

Süssük aranybarnára körülbelül 40-45 perc alatt.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

10. Lépés

Szeleteljük fel, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek