HIRDETŐ

Hagyományos Krémes szilvás pite

Ez egy hagyományos desszert a magyar konyhában. A gyümölcsös, könnyű pite ízletes, laktató és tökéletes kísérője egy finom csésze kávénak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g érett szilva Hozzáadott
  • 400 g réteslap Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • porcukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Készítsük elő a réteslapokat, majd kenjük ki bő vajjal vagy zsiradékkal.

3. Lépés

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverjünk össze egy tojást a cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a tejet, majd a lisztet, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Keverjük simára.

5. Lépés

Egy réteg réteslapot helyezzünk az aljára a jól kikenett tepsinek. Tegyünk a tészta tetejére egy réteg szilvát, majd öntsük rá a krémet.

6. Lépés

Ismételjük meg a rétegek öntését, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteg legyen réteslap.

7. Lépés

Kenjük meg a tetejét a maradék olvasztott vajjal és szórjuk meg a maradék cukorral.

8. Lépés

Süssük aranybarnára körülbelül 40-45 perc alatt.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

10. Lépés

Szeleteljük fel, és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új