HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos magyar Lecsó Nokedlivel

Ez egy hagyományos magyar étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A színes, ízletes és tápláló lecsó a magyar konyha egyik alapja, a nokedli pedig még laktatóbbá teszi az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Paprika Hozzáadott
  • 5 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 250 g kolbász Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot kisebb darabokra daraboljuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kolbászt, majd a pirospaprikát.

3. Lépés

Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, majd sóval, borssal ízesítjük.

4. Lépés

Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, időnként megkeverve pároljuk addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

5. Lépés

Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet a tojásokkal, sóval és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

6. Lépés

Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a nokedlit, majd amint feljönnek a víz tetejére, leszűrjük őket.

7. Lépés

A kész nokedlit hozzákeverjük a lecsóhoz, majd még pár percig együtt pároljuk őket.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek