:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RK3QMk6bG9nXnV0EWsTB/7272251e2e7007217257e43f72cb0f.jpeg)
Forrás: Pixabay
Hagyományos magyar Lecsó Nokedlivel
Ez egy hagyományos magyar étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A színes, ízletes és tápláló lecsó a magyar konyha egyik alapja, a nokedli pedig még laktatóbbá teszi az ételt.
Hozzávalók
- 1 kg Paprika
- 5 ks paradicsom
- 2 ks hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g kolbász
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 300 g liszt
- 2 ks tojás
- 1 csipet só
- 150 ml víz
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot kisebb darabokra daraboljuk.
Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kolbászt, majd a pirospaprikát.
Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, majd sóval, borssal ízesítjük.
Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, időnként megkeverve pároljuk addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet a tojásokkal, sóval és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a nokedlit, majd amint feljönnek a víz tetejére, leszűrjük őket.
A kész nokedlit hozzákeverjük a lecsóhoz, majd még pár percig együtt pároljuk őket.
Tálalás előtt hagyjuk pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.