HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos magyar Lecsó Nokedlivel

Ez egy hagyományos magyar étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A színes, ízletes és tápláló lecsó a magyar konyha egyik alapja, a nokedli pedig még laktatóbbá teszi az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Paprika Hozzáadott
  • 5 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 250 g kolbász Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot kisebb darabokra daraboljuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kolbászt, majd a pirospaprikát.

3. Lépés

Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, majd sóval, borssal ízesítjük.

4. Lépés

Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, időnként megkeverve pároljuk addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

5. Lépés

Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet a tojásokkal, sóval és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

6. Lépés

Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a nokedlit, majd amint feljönnek a víz tetejére, leszűrjük őket.

7. Lépés

A kész nokedlit hozzákeverjük a lecsóhoz, majd még pár percig együtt pároljuk őket.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új