Hagyományos meggyes túrós süti
Ez a süti a hagyományos magyar édességek közé tartozik, a meggy és a túró íze tökéletesen kiegészíti egymást ebben a krémes, könnyű süteményben. Az édes tésztaalapot egy túrós-tejszínes töltelék követi, amit sűrűsödített meggylekvárral és fehér csokoládéval tettünk még finomabbá.
Hozzávalók
Tészta:
- 250 g liszt
- 125 g hideg vaj
- 75 g porcukor
- 1 ks tojássárgája
- 1 ek hideg víz
Töltelék:
- 500 g túró
- 200 ml tejszín
- 120 g porcukor
- 2 ek liszt
- 3 ks tojás
- citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 300 g meggy
- 50 g cukor
- 1 evőkanál citromlé
- Fehércsokoládé
Eljárás
A tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet a hideg, kockázott vajjal, majd adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgáját és a hideg vizet. Keverjük össze jól, majd gyúrjuk össze tésztát egy nagyombóccá. Rakjuk félre a hűtőbe legalább 30 percre.
A töltelék elkészítése: Keverük össze a túrót, tejszínt, porcukrot, lisztet, tojásokat, citromhéjat és vaníliakivonatot egy közepes tálban. Keverjük jól össze, amíg krémes állagú lesz.
A meggyet és a citromlevet egy közepes serpenyőben, majd forraljuk fel. Főzzük további 5 percig majd vegyük le a tűzről.
A sütőt melegítsük elő a 180 fokra. A tésztát osszuk ketté, maj nyújtsunk ki két darabot egy tortaformába. Öntsük a túrókrémet a tortára, maj kanalazzuk rá a meggylekvárt.
Süssük a sütit 40 percig, és olvasszunk csokoládét a tetejére.