Forrás: mygraphx for Pixabay
Hagyományos német borjúcomb
Ez az egyszerű borjúcomb recept nagy sikert aratott a családom körében. A ropogós bőr és a zsenge, szaftos hús kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ha van rá időm, nagyon szeretem lassan, alacsony hőmérsékleten sütni, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle. De ne aggódjon, a borjúcomb rövidebb idő alatt is elkészíthető, és akkor is nagyon finom.
Hozzávalók
- 1 nagy Borjúcomb
- 3 dögevő
- 2 közepes méret hagyma
- 3 hámozott gerezd fokhagyma
- 1 csokor Zöldek
- 2 Piece Babérlevél
- 100 ml fehérbor
- 500 ml zöldségleves
- Margarin a sütéshez
- só és bors
Eljárás
A borjúcomb recepthez melegítse elő a sütőt 180 fokra. Közben sózzuk és borsozzuk a borjúcombot. Javaslom, hogy jól vágjuk fel a lábszárat, hogy a fűszerek jól be tudjanak szívódni.
A borjúcombot egy serpenyőben megsütjük. Én ehhez inkább margarint használok, mert szép karamellizált hatást kelt.
Vágja a zöldfűszereket, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát nagy darabokra, és helyezze őket a borjúcomb köré a sütőedénybe. Adjuk hozzá a babérleveleket.
Oltsuk le fehérborral, és forraljuk fel rövid ideig. Ezután adjuk hozzá a zöldségalaplevet. Ez további nedvességet ad a lábszárnak, és elősegíti a főzést.
A borjúcombot a zöldségekkel együtt hagyja a sütőben kb. 2 órán át párolódni. Ez idő alatt időnként forgassa meg a lábszárat, és öntse rá a húslevest. Így csodálatosan szaftos marad, és szép kérget kap.
Vegye ki a borjúcombot a sütőből, és tálalja. Javaslom, hogy a sült húslevesben főtt zöldségekkel és egy tetszés szerinti köretet tálaljunk hozzá. Jó étvágyat az ételhez!