HIRDETŐ

Forrás: mygraphx for Pixabay

Hagyományos német borjúcomb

Ez az egyszerű borjúcomb recept nagy sikert aratott a családom körében. A ropogós bőr és a zsenge, szaftos hús kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ha van rá időm, nagyon szeretem lassan, alacsony hőmérsékleten sütni, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle. De ne aggódjon, a borjúcomb rövidebb idő alatt is elkészíthető, és akkor is nagyon finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy Borjúcomb Hozzáadott
  • 3 dögevő Hozzáadott
  • 2 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 3 hámozott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Zöldek Hozzáadott
  • 2 Piece Babérlevél Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 500 ml zöldségleves Hozzáadott
  • Margarin a sütéshez Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A borjúcomb recepthez melegítse elő a sütőt 180 fokra. Közben sózzuk és borsozzuk a borjúcombot. Javaslom, hogy jól vágjuk fel a lábszárat, hogy a fűszerek jól be tudjanak szívódni.

2. Lépés

A borjúcombot egy serpenyőben megsütjük. Én ehhez inkább margarint használok, mert szép karamellizált hatást kelt.

3. Lépés

Vágja a zöldfűszereket, a sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát nagy darabokra, és helyezze őket a borjúcomb köré a sütőedénybe. Adjuk hozzá a babérleveleket.

4. Lépés

Oltsuk le fehérborral, és forraljuk fel rövid ideig. Ezután adjuk hozzá a zöldségalaplevet. Ez további nedvességet ad a lábszárnak, és elősegíti a főzést.

5. Lépés

A borjúcombot a zöldségekkel együtt hagyja a sütőben kb. 2 órán át párolódni. Ez idő alatt időnként forgassa meg a lábszárat, és öntse rá a húslevest. Így csodálatosan szaftos marad, és szép kérget kap.

6. Lépés

Vegye ki a borjúcombot a sütőből, és tálalja. Javaslom, hogy a sült húslevesben főtt zöldségekkel és egy tetszés szerinti köretet tálaljunk hozzá. Jó étvágyat az ételhez!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új