HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : NatalieH6

Hagyományos skót tojás

A skót tojás mindig is a kedvenc receptem volt a családi piknikeken. Mindig pillanatok alatt elkészült, és a végeredmény mindig rendkívül lenyűgöző volt. Több év alatt finomítottam a receptet, és nagyon elégedett vagyok a ropogós külsővel és a tökéletesen puha belsővel, amelyet ez a változat kínál. A főtt tojásokat kolbászkeverékkel bevonjuk, és panírozásig sütjük. Jó étvágyat az ételhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 nagy Tojás plusz két tojás a panírozáshoz Hozzáadott
  • 500 g Reggeli kolbász Hozzáadott
  • 75 g morzsa Hozzáadott
  • 60 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • Répaolaj vagy napraforgóolaj, a sütéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Választható: petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A skót tojás elkészítéséhez főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben körülbelül 9 percig, hogy a sárgája puha legyen. A keményre főtt tojást körülbelül 12 percig főzzük. A tökéletes főzési idő garantálásához használjon tojásórát. Óvatosan hámozza meg a tojásokat, és tegye félre.

2. Lépés

A kolbászokat egyenletesen ossza el hat darabra. Javaslom, hogy friss kolbászt használjunk, mivel az remek ízt ad a skót tojásnak.

3. Lépés

Minden tojást csomagoljon be a kolbászos keverék egy részébe. Ügyeljünk arra, hogy minden tojást teljesen befedjen.

4. Lépés

Minden bepanírozott tojást először a lisztbe, majd a felvert extra tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk. Ezt a folyamatot megismételhetjük, ha különösen ropogós lesz a külső réteg.

5. Lépés

Az olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban melegítsük fel, amíg elég forró lesz ahhoz, hogy egy kenyérmorzsa sisteregjen benne. Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben a skót tojás kívülről megég, belülről pedig nyers marad.

6. Lépés

Süssük aranybarnára a tojásokat a forró olajban. Ez oldalanként körülbelül 4-5 percet vesz igénybe. Ezután helyezze a tojásokat konyhai papírra, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

7. Lépés

Hagyja a skót tojásokat néhány percig hűlni, majd melegen tálalja. Tetszés szerint petrezselyemmel díszíthetjük. Hűtve is ugyanolyan jó az íze, így ideális pikniktálétel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák