Forrás: Pixabay : NatalieH6
Hagyományos skót tojás
A skót tojás mindig is a kedvenc receptem volt a családi piknikeken. Mindig pillanatok alatt elkészült, és a végeredmény mindig rendkívül lenyűgöző volt. Több év alatt finomítottam a receptet, és nagyon elégedett vagyok a ropogós külsővel és a tökéletesen puha belsővel, amelyet ez a változat kínál. A főtt tojásokat kolbászkeverékkel bevonjuk, és panírozásig sütjük. Jó étvágyat az ételhez!
Hozzávalók
- 6 nagy Tojás plusz két tojás a panírozáshoz
- 500 g Reggeli kolbász
- 75 g morzsa
- 60 g önserkentő liszt
- Répaolaj vagy napraforgóolaj, a sütéshez
- só és bors ízlés szerint
- Választható: petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
A skót tojás elkészítéséhez főzzük a tojásokat forrásban lévő vízben körülbelül 9 percig, hogy a sárgája puha legyen. A keményre főtt tojást körülbelül 12 percig főzzük. A tökéletes főzési idő garantálásához használjon tojásórát. Óvatosan hámozza meg a tojásokat, és tegye félre.
A kolbászokat egyenletesen ossza el hat darabra. Javaslom, hogy friss kolbászt használjunk, mivel az remek ízt ad a skót tojásnak.
Minden tojást csomagoljon be a kolbászos keverék egy részébe. Ügyeljünk arra, hogy minden tojást teljesen befedjen.
Minden bepanírozott tojást először a lisztbe, majd a felvert extra tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk. Ezt a folyamatot megismételhetjük, ha különösen ropogós lesz a külső réteg.
Az olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban melegítsük fel, amíg elég forró lesz ahhoz, hogy egy kenyérmorzsa sisteregjen benne. Ügyeljünk arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, különben a skót tojás kívülről megég, belülről pedig nyers marad.
Süssük aranybarnára a tojásokat a forró olajban. Ez oldalanként körülbelül 4-5 percet vesz igénybe. Ezután helyezze a tojásokat konyhai papírra, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Hagyja a skót tojásokat néhány percig hűlni, majd melegen tálalja. Tetszés szerint petrezselyemmel díszíthetjük. Hűtve is ugyanolyan jó az íze, így ideális pikniktálétel.