HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Anestiev

Hagyományos tepsis krumpli

Régóta szolgálja már a hagyományos tepsis krumplit a családom, így több generációs tapasztalat gyűlt össze mögöttem egy ilyen tűzhely melletti barangolás során. A receptet anyámtól loptam, aki mindig is mesterien készítette el ezt az egyszerű, de finom ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 5 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 tk őrölt paprika Hozzáadott
  • fél tk őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Az elkészítéshez válasszunk közepes méretű, lehetőleg egyforma vastagságú burgonyákat, hogy egységesen süljenek meg.

2. Lépés

A burgonyákat alaposan mossuk meg és szeleteljük fel. Itt fontos, hogy a szeletek ne legyenek túl vékonyak, mert különben könnyen összeéghetnek.

3. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a krumpliszeleteket. Mindig igyekezzünk úgy elhelyezni a burgonyaszeleteket a tepsin, hogy ne fedjék egymást.

4. Lépés

Locsoljuk meg az olívaolajjal, majd szórjuk meg a sóval, a paprikával és a borssal. Az olívaolaj használata nélkülözhetetlen, mert segíthet abban, hogy a krumpli szép aranybarnára süljön.

5. Lépés

Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük kb. 35 percen keresztül, de közben néhányszor vegyük ki a sütőből és keverjük meg a krumplit, hogy egyenletesen süljön meg minden oldaluk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új