HIRDETŐ

Forrás: canva

Halleves

Ez az étel az egyik kedvencünk a családban, különösen azokban a hűvösebb hónapokban, amikor valami tartalmas, meleg ételre vágyunk. Sokféle halat kipróbáltam már bele, a legfinomabb a ponty vagy a keszeg, de amikor a piacon éppen harcsa van, azzal is szoktam főzni.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 kg ponty vagy keszeg (esetleg harcsa) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 zeller Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 dl fehérbor Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • Só- és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A halat mossuk meg, majd vágjuk feldarabokra. A halat mindig nagyon alaposan mossa meg, egy trükk a hal szagának csökkentésére, hogy citromlével dörzsölje át a halszeleteket.

2. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát. Amikor üveges lesz a hagyma, adjuk hozzá a pirospaprikát és keverjük össze.

3. Lépés

Hagyjuk a hagymát a paprikával dinsztelődni egy kicsit, majd dobjuk rá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Végül adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát is.

4. Lépés

Hagyjuk a zöldségeket dinsztelődni, majd öntsük rá a bort és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket.

5. Lépés

Fűszerezzük sóval, borssal, dobjuk rá a fokhagymát és hagyjuk forrni pár percig. Én rendszerint mindezt addig főzöm, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

6. Lépés

Amikor a zöldségek már majdnem készen vannak, dobjuk hozzá a haldarabokat és főzzük őket, amíg meg nem puhulnak. Javaslom, hogy a húst ne főzze túl, mert könnyen szétesik.

7. Lépés

Végül szórjuk meg petrezselyemmel és kóstoljuk meg, hogy elég sóval, borssal van-e. Ha megfelel az ízlésünknek, a halleves kész is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új