HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Dreblow

Házi borjúmájas kolbász

Ez a finom borjúmájas kolbász a család kedvence, amit szívesen készítek újra és újra. Jellegzetes, mégis enyhe íze van, és az állaga finom krémes. Ez egy hagyományos recept, amely némi időt és erőfeszítést igényel, de mindenképpen megéri! Imádom a saját kolbászomat elkészíteni - olyan kielégítő érzés a kezemben tartani a kész terméket, és az íze semmihez sem fogható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g Borjúmáj Hozzáadott
  • 250 g Sertés hasa Hozzáadott
  • 250 g sertészsír Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 125 ml Borjúhúsleves Hozzáadott
  • Természetes burkolatok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A házi borjúmájas kolbász elkészítéséhez először hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Javaslom, hogy használjon fokhagymanyomót, hogy különösen finom fokhagymát kapjon, amely jól keveredik a többi hozzávalóval.

2. Lépés

A borjúmájat, a sertéshasat és a sertészsírt körülbelül 1 cm-es darabokra vágjuk. Fontos, hogy minden összetevő egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen főzhetők legyenek, és később a darálóban feldolgozhatók legyenek.

3. Lépés

Most tegye a májat, a sertéshasat és a sertészsírt egy serpenyőbe az apróra vágott hagymával és fokhagymával, öntse hozzá a húslevest, és forralja fel. Hagyjuk főni legalább 2 órán át. Úgy tapasztalom, hogy a hosszú főzési idő segít abban, hogy a hozzávalók íze igazán összeérjen és intenzívebbé váljon.

4. Lépés

Miután a húskeveréket megfőztük, hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt a húsdarálóba tesszük. Javaslom, hogy kétszer darálja le, hogy igazán sima állagot kapjon, ami a borjúmájas kolbászra jellemző.

5. Lépés

Adjunk a darált keverékhez sót, borsot, majoránnát és kakukkfüvet, és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Alaposan tisztítsa meg a természetes burkolatokat kívül-belül folyó víz alatt. Ezután töltse a húskeveréket a megtisztított bélbe. Próbáljon meg nem beszorítani légbuborékokat, mert ezek később melegítéskor kipukkadhatnak, és károsíthatják a kolbászt.

7. Lépés

A töltött borjúmájas kolbászt körülbelül egy órán át főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezalatt a borjúmájas kolbász kemény és tartós lesz. Győződjön meg róla, hogy a kolbászok teljesen kihűltek, mielőtt felvágja őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új