Forrás: Freepik
Házi csokoládé rizspuding a semmiből
Ez a recept a klasszikus rizspuding egyedi változatát mutatja be, csokoládéval kiegészítve, ami egy extra rétegnyi élvezetet biztosít.
Hozzávalók
- 1 csésze Rövid szemű rizs
- 2 csészék Víz
- 4 csészék Teljes tej
- 1⁄2 csésze Cukor
- 1⁄2 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1⁄4 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Tejszínhab (a tálaláshoz)
Eljárás
Öblítse le a rizst hideg víz alatt. Tapasztalatból tudom, hogy ez egy kritikus lépés, mivel kimossa a felesleges keményítőt, és megakadályozza, hogy a rizs összecsomósodjon a főzés során.
A leöblített rizst és a vizet egy közepes méretű lábasban keverje össze, és forralja fel. Kis lángon pároljuk 15 percig, vagy amíg a víz felszívódik.
Miközben a rizst forralja, egyidejűleg egy külön tálban keverje össze a tejet, a cukrot, a kakaóport és a sót. Javaslom, hogy a kakaóport előzetesen szitáld át, hogy biztosan simára keveredjen, és ne legyen csomós.
Miután a rizs magába szívta a vizet, adjuk hozzá az összekevert hozzávalókat a fazékhoz a rizzsel együtt. Keverjük jól össze.
Kis lángon 30-35 percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy időnként megkeverjük, hogy a rizs ne ragadjon a serpenyőhöz, így a pudingunk krémes és gazdag marad.
Amikor a keverék pudingszerűvé sűrűsödött, vegyük le a tűzről. Ezután keverjük bele a vaníliakivonatot. Ez adja meg azt a jellegzetes desszertaromát, amit mindannyian szeretünk.
Osszuk el a pudingot az egyes tálalóedények között. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, mielőtt néhány órára a hűtőszekrényben hűtjük.
Tálaljuk a pudingot egy-egy tál tejszínhabbal a tetején.