HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi csokoládé rizspuding a semmiből

Ez a recept a klasszikus rizspuding egyedi változatát mutatja be, csokoládéval kiegészítve, ami egy extra rétegnyi élvezetet biztosít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 csésze Rövid szemű rizs Hozzáadott
  • 2 csészék Víz Hozzáadott
  • 4 csészék Teljes tej Hozzáadott
  • 12 csésze Cukor Hozzáadott
  • 12 csésze cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Tejszínhab (a tálaláshoz) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Öblítse le a rizst hideg víz alatt. Tapasztalatból tudom, hogy ez egy kritikus lépés, mivel kimossa a felesleges keményítőt, és megakadályozza, hogy a rizs összecsomósodjon a főzés során.

2. Lépés

A leöblített rizst és a vizet egy közepes méretű lábasban keverje össze, és forralja fel. Kis lángon pároljuk 15 percig, vagy amíg a víz felszívódik.

3. Lépés

Miközben a rizst forralja, egyidejűleg egy külön tálban keverje össze a tejet, a cukrot, a kakaóport és a sót. Javaslom, hogy a kakaóport előzetesen szitáld át, hogy biztosan simára keveredjen, és ne legyen csomós.

4. Lépés

Miután a rizs magába szívta a vizet, adjuk hozzá az összekevert hozzávalókat a fazékhoz a rizzsel együtt. Keverjük jól össze.

5. Lépés

Kis lángon 30-35 percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy időnként megkeverjük, hogy a rizs ne ragadjon a serpenyőhöz, így a pudingunk krémes és gazdag marad.

6. Lépés

Amikor a keverék pudingszerűvé sűrűsödött, vegyük le a tűzről. Ezután keverjük bele a vaníliakivonatot. Ez adja meg azt a jellegzetes desszertaromát, amit mindannyian szeretünk.

7. Lépés

Osszuk el a pudingot az egyes tálalóedények között. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, mielőtt néhány órára a hűtőszekrényben hűtjük.

8. Lépés

Tálaljuk a pudingot egy-egy tál tejszínhabbal a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új